Gerrards hälsning till norske bronsvinnaren

Foto: GETTY IMAGES
FOTBOLL

VM-drömmarna i fjol gick i kras – han tog revansch med brons i OS.

Efter det fick Kjetil Jansrud en hälsning från favoritspelaren Steven Gerrard, 33.

– Jag fick starta med Gerrards nummer i dag. Det kanske betydde något, säger 28-åringen enligt VG.

Kjetil Jansrud skadade knät svårt vid VM i Schladming i februari i fjol. Norrmannen, som var medaljfavorit, drog av ett korsband i ena knät när han föll och blev borta i flera månader.

Ett drygt år senare står han som vinnare. På söndagen tog den 28-årige norrmannen OS-brons i störtlopp.

– Nu är det ungefär ett år sedan jag opererade korsbandet. Det har varit en tuff väg tillbaka, för jag har aldrig kollat bakåt, bara framåt. Jag har tagit det steg för steg, och inte åkt på några bakslag. Den här medaljen är ett konkret bevis på det jobbet jag har gjort, säger Jansrud till VG.

”Det kanske betydde något”

Jansrud är en stor Liverpool-supporter och njöt av lagets 5-1-vinst i går. Sedan, när han tog bronset, hade han nummer åtta på ryggen, samma nummer som Premier League-klubbens lagkapten.

– Jag fick starta med Gerrards startnummer i dag. Det kanske betydde något.

I det norska programmet ”Senkveld i Sotsji” visade det sig att Jansrud hade fått en hälsning tillbaka från Liverpool-legendaren.

Ska ge honom en matchtröja

Gerrard blev tipsad av förre lagkamraten, John Arne Riise (nu i Fulham), att Jansrud är en supporter till Premier League-klubben. Riise sade till Gerrard att skicka ett sms till OS-medaljören.

”Hej kompis! Ginge (Gerrard kallar Riise för ”Ginge”) sa till mig att du vann en bronsmedalj vid OS med mitt nummer efter en knäoperation förra året. Han sa även till mig att du är ett Liverpool-fan? Stort grattis till din prestation, mycket respekt från mig. Jag sa till Ginge att du kan få min tröja, signerad, efter onsdagens match mot honom. Lycka till min vän. SG”, skrev Gerrard i sms:et.

”Stolt och rörd”

Jansrud var väldigt glad efter hälsningen från Gerrard.

– Det är stort för mig som har växt upp med honom som favoritspelare och kapten för det laget. Jag är mycket stolt och rörd, säger han till TV2.

– Jag ser fram emot när den tröjan kommer, jag ska hänga upp den på väggen.

ARTIKELN HANDLAR OM