Liverpool bara fyra poäng efter Chelsea

FOTBOLL

Toppkonkurrenterna tappade poäng.

Då avgjorde Liverpool sent mot Fulham och är nu bara fyra poäng efter Chelsea i toppen.

– Vi jagar. Det finns fortfarande lag framför oss, säger managern Brendan Rodgers enligt BBC.

Förra veckan sa Brendan Rodgers, enligt Sky Sports, att Liverpool inte ska ses som en titelkandidat. Efter en 5-1-slakt mot Arsenal och ett sent avgörande mot Fulham lär konkurrenterna inte bry sig om det uttalandet.

Fulham var dock i ledningen två gånger om. Först genom självmål av Kolo Touré - sedan efter mål av Kieran Richardson.

Gerrard avgjorde på straff

Daniel Sturridge kvitterade till 1-1 strax före paus och i mitten av andra halvlek sköt Philippe Coutinho in 2-2. Klockan tickade upp mot 90 minuter och matchen såg ut att sluta oavgjort.

Men Sturridge gick omkull i straffområdet i slutet av matchen och bortalaget fick straff. Steven Gerrard var bestämd och sköt in 3-2 till Liverpool.

– Steven Gerrard är makalös i såna situationer, han är väldigt lugn. Det var ett bra resultat, en fantastisk seger, säger managern Brendan Rodgers enligt BBC.

Muamer Tankovic, den svenske talangen som slagit igenom i Fulham, fanns inte med i kvällens trupp. Alexander Kacaniklic fick hoppa in i andra halvlek.

”Jag njuter”

Resultatet betyder att laget kommer närmare toppen. Liverpool, som ligger på fjärde plats i Premier League, har fyra poäng upp till Chelsea.

– Vi kommer att fortsätta ösa på. Vi har visat flera gånger att vi är ett väldigt bra lag. Vi jagar. Det är fortfarande andra lag framför oss. Vi måste hoppas att flera av de andra lagen tappar poäng, säger Rodgers.

– Vi vet att vi har Manchester City och Chelsea kvar hemma. Vi tar det match för match. Jag njuter av att se laget bli bättre och bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM