Anklagad för tortyr – tar över 'svensklaget'

Foto: TT
FOTBOLL

Han har anklagats för att tortera sina spelare.

Nu står det klart att Felix Magath ska träna svenskduon Alexander Kacaniklic, 22, och Muamer Tankovic, 18.

Tysken är ny tränare i Fulham.

Felix Magath blev historisk när han förde Wolfsburg till klubbens första ligatitel säsongen 2008/09. Han är också känd för sin något udda ledarstil...

I samband med att han sparkades från Wolfsburg i oktober 2012 anklagade Bayern München-presidenten Uli Höness honom för att ha torterat sina spelare och tyska Bild har också rapporterat att Magath använt tortyrliknande metoder i sin coachning.

Delade ut böter – för hemåtpass

Under sin andra vända som tränare för Wolfsburg (2011-2012) ska han ha infört ett bötessystem som bland annat inkluderade:

En bestraffning på 9 300 kronor för varje ”onödig hemåtpass”.

Böter på 4 650 kronor för varje gång en spelare låter bollen studsa om de kunde tagit den på volley.

Drygt 2 300 kronor i böter om en spelare blir påkommen med att ha hörlurar i spelarbussen.

”Tveklöst den mest fysiskt krävande...”

Nu är Felix Magath klar – för ”svenskklubben” Fulham.

Premier League krislag – med Alexander Kacaniklic, 22, och Muamer Tankovic, 18, i truppen – meddelar via sin hemsida att de gjort sig av med Rene Meulensteen och ersatt honom med nämnde Magath.

”Grattis, Alex Kacaniklic och Muamer Tankovic. Jag skulle tveklöst utse Felix Magath till världens mest fysiskt krävande fotbollstränare”, skriver Sportbladets Erik Niva på twitter.

Fulham ligger sist i ligan med sina 20 inspelade poäng på 26 matcher.

Hemsidan kraschade

I samband med att tränarskiftet meddelades, kraschade Fulhams hemsida, men den var tillbaka i bruk efter bara en halvtimme.

Magath har skrivit på för 18 månader och ägaren Shahid Khan är mycket nöjd:

”Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Felix Magath välkommen till Fulham FC. Felix är en framgångsrik tränare med många meriter från Bundesliga, och han en hunger att göra bra ifrån sig även i Fulham. Felix har en särskild förmåga att ta över klubbar i svåra situationer och vända på negativa trender och det är precis det uppdraget som väntar för honom i Fulham”, säger Khan i ett pressmeddelande.

Det är oklart vad Rene Meulensteen – tidigare assisterande tränare till Sir Alex Ferguson i Manchester United – kommer att ta vägen.

ARTIKELN HANDLAR OM