”Största chocken fotbollen har sett”

Amerikanske stjärnan på väg att köpa klassiska PL-klubben

FOTBOLL

Tidningen The Independent beskriver det som ”en av världsfotbollens mest chockerande händelser”.

Wrestlingstjärnan ”Mr. McMahon” påstås vara på väg att köpa Newcastle United.

En klubb med sin egen historia av slagsmål.

Här är miljardär, skandalman, har en stjärna på Hollywood Walk of Fame och äger världens största wrestlingorganisation WWE. Nu vill Vince McMahon ta över England.

Vill bli känd i England

I en plan för att expandera sin wrestlingorganisaton till Storbritannien planerar 68-åringen, enligt The Independent som citerar winnersports.co.uk, att köpa fotbollsklubben Newcastle United. Ett övertagande av fotbollsklubben skulle över en natt göra McMahon till en av Storbritanniens mest kända män vilket amerikanen hoppas ska hjälpa till med lanseringen av WWE i landet.

– Vince McMahon har haft koll på klubben ett tag och verkar vilja fullfölja sitt intresse. Han ser England som en oexploaterad marknad för wrestling och har till och med indikerat att han kan arrangera matcher på St James Park, säger en källa till sajten.

Slagsmål på hemmaarenan St James Park är dock inte helt obekant för Newcastles fans. 2005 slogs lagkamraterna Kieron Dyer och Lee Bowyer på planen mitt under en match mot Aston Villa och blev båda utvisade.

Newcastles nuvarande ägare Mike Ashley är avskydd av stora delar av Newcastles fans som länge krävt att engelsmannen ska sälja klubben. Ashley påstås också ha sökt efter köpare tidigare utan att lyckas.

God för över tio miljarder

– Självklart är allt fortfarande väldigt tidigt men det finns hopp om att fansen kan få som de vill med att Ashley lämnar. Att köpa en klubb som Newcastle skulle kasta McMahon in i rampljuset vilket är precis vad han är ute efter, säger källan.

Enligt Forbes är Vince McMahon god för över 10,6, miljarder kronor, skriver Independent. Newcastle är enligt samma sajt värt omkring 1,8 miljarder.

McMahon föddes in i wrestling-världen då hans far var engagerad inom sporten. 68-åringen har gjort sig en karriär som promotor, kommentator, filmproducent och via en egen wrestlingkarriär i ringen.

I sociala medier skämtas det nu friskt kring ryktet med bilder på allt från en startelva med wrestling-stjärnor till glädjerop att spelarna i Newcastle nu kan bli slagna med stolar vid dåliga prestationer.

ARTIKELN HANDLAR OM