”Jag var inte full – jag lider av en sjukdom…”

Slår ifrån sig efter anklagelserna

Foto: AP
Ray Wilkins.
FOTBOLL

Anklagad för att ha varit full under matchen mot Liverpool.

Nu tvingas Fulhams förre assisterande tränare avslöja sin dolda hemlighet: en sjukdom han lidit av i 23 års tid.

– Jag hade inte tagit min medicin, säger Ray Wilkins.

57-årige Ray Wilkins var flera minuter sen in till den andra halvleken i Fulhams 2-3-förlust hemma mot Liverpool häromveckan.

Direkt tog spekulationer fart om att den assisterande tränaren ska ha varit alkoholpåverkad under matchens gång och att det var förklaringen till hans sena ankomst.

Wilkins – som i somras fick sitt körkort indraget i tre månader, samt böter på 40 000 kronor, efter att ha påkommits köra rattfull för andra gången inom loppet av tio månader – förnekar bestämt anklagelserna.

”Behövde vara nära en toalett”

I stället väljer han att avslöja att han lidit av sjudomen Ulcerös kolit, blödande tjocktarmsinflammation, sedan 1990 och att han just den här dagen glömt att ta sin medicin.

– Det var därför jag inte kom tillbaka till bänken direkt när den andra halvleken började. Jag behövde vara i närheten av en toalett, säger han enligt Daily Mail.

”Hade definitivt inte druckit”

Både Wilkins och huvudtränaren Rene Meulensteen sparkades från klubben bara dagar efter förlusten och ersattes av tyske Felix Magath.

– Jag träffade Alistair Mackintosh (Fulhams VD) och ägaren Shahid Khan precis innan matchen (mot Liverpool) och om jag hade varit oförmögen att göra mitt jobb så hade de kunnat sparka mig på fläcken. Men jag hade definitivt inte druckit något på tåget på väg dit, säger Wilkins.

– Jag var en idiot när jag körde rattfull och jag har haft problem med depression vid ett par tillfällen, men aldrig sedan jag återvände till fotbollen, säger Wilkins, som också berättar att han valt att hemlighålla sig sjukdom för att ”undvika att göra det till en snackis”.

ARTIKELN HANDLAR OM