Rooney skriver nytt kontrakt med United

Uppges tjäna över tre miljoner i veckan

FOTBOLL

Det blir ingen flytt för Wayne Rooney.

28-åringen har valt att förlänga med Manchester United.

Anfallaren har skrivit på ett femårskontrakt som ger honom 3,2 miljoner kronor i veckan.

Wayne Rooney, som flyttade till United från Everton 2004, ryktades vara på väg att byta klubb i somras. Arsenal och Chelsea var två av klubbarna som var intresserade av engelsmannen.

I oktober förklarade Rooney varför han ville lämna klubben i somras, och i vintras spekulerades det i att Chelsea ville plocka över 28-åringen.

Avtalet går ut 2019

Manchester United har bekräftat att klubben har förlängt med Rooney fram till 2019.

Anfallaren, som hade ett år kvar på kontraktet, har därmed skrivit på för ytterligare fyra år med den regerande mästaren.

– Wayne har varit den bästa spelare i England sedan jag lät han debutera för Evertons A-lag 2003. Jag har njutit av att arbeta tillsammans med honom sedan jag tog över United i juli, säger manager David Moyes till Uniteds hemsida.

Tjänar över 165 miljoner om året

Avtalet ger 3,2 miljoner kronor i veckan, vilket gör att han tjänar över 165 miljoner kronor om året och blir en av de bäst betalda i världen, han är bäst betald i Premier League.

I kontraktet står det även att Rooney ska få en ambassadör-roll för klubben efter att han lagt skorna på hyllan.

28-åringen har gjort 208 mål på 430 framträdanden för ”Red Devils”. Den här säsongen har det blivit elva mål för engelsmannen.

– Det är meningen att jag ska stanna i United. I augusti har jag varit i klubben i tio år och under min tid här har jag spelat ihop med några fantastiska spelare och vunnit allting som jag har drömt om. Nu får jag chansen att hjälpa de yngre spelarna att komma fram och vara en del av ett annat fantastiskt United-lag, säger Rooney.

– Fansen har alltid varit en stor del av klubben och det stödet de har gjort mig sedan jag debuterade mot Fenerbahce har varit otroligt. Jag är väldigt tacksam för det stödet jag har fått från fans runt om i världen.

ARTIKELN HANDLAR OM