”Ni borde skämmas!”

Mourinho trodde kameran var av: Hånade Eto'o, Torres, Demba Ba och Falcao

FOTBOLL

José Mourinho dömde ut sina anfallare och häcklade Samuel Eto'o när han trodde kameran var avstängd.

Nu rasar Chelseas manager mot franska Canal Plus.

– Ni borde alla skämmas eftersom det här är emot all etik, säger Mourinho enligt BBC.

José Mourinho gjorde nyligen en intervju med franska Canal Plus där han bland annat uttalade sig om chanserna att värva Zlatan Ibrahimovic till Chelsea. I samband med intervjun medverkade också portugisen på en privat sponsorträff.

”Ett lag utan anfallare”

Utan att 51-åringen visste om det lät Canal Plus kameran rulla när Mourinho adresserade sponsorerna. Då dömde managern ut sin anfallsbesättning med Fernando Torres, Samuel Eto'o och Demba Ba.

– Jag har ett lag utan anfallare. Det är omöjligt för oss att vinna Premier League, sa Mourinho enligt The Mirror och fortsatte:

– Vi har Samuel Eto'o. Ja, Eto'o. Men han är 32, kanske till och med 35. Jag vet inte.

Uttalanden anspelar på de rykten som tidigare florerat kring afrikanska spelare som Nwankwo Kanu och Taribo West. Partizan Belgrad har hävdat att nigerianen West var 40 år, och inte 28 som det stod i passet, när han kom till klubben 2002. West har själv dementerat påståendet.

”Inget jag skulle säga seriöst”

Efter att Canal Plus kablat ut bilderna som Mourinho trodde var privata rasar nu 51-åringen mot tv-kanalen.

– Ni borde alla skämmas eftersom det här är emot all etik inom den journalistiska världen, säger Mourinho på presskonferensen inför onsdagens möte med Galatasaray i Champions League.

– Kommentaren om Eto'o var inte särskilt bra och det är inte något jag på något sätt skulle säga seriöst eller i ett officiellt sammanhang.

Canal Plus fångade också Mourinho när han dömde ut colombianen Falcaos klubbval. Chelsea påstås ha ryckt i anfallaren som istället gick till Monaco från Atlético Madrid förra sommaren.

– Jag har inte Falcao men Falcao har ingen klubb. Vem vill spela inför 3000 åskådare? Om jag någon gång skulle gå till Monaco skulle det vara för att avsluta min karriär.

ARTIKELN HANDLAR OM