Därför vill han lämna Man U

Ogillar att Sir Alex Ferguson gick i pension

Foto: AFP
Van Persie efter 0-2-förlusten mot Olympiakos.
FOTBOLL

Först kritiserade han lagkamraterna.
Nu skriver ansedda The Guardian att Robin van Persie kan lämna klubben.
Holländaren är besviken på Sir Alex Fergusons beslut att pensionera sig.

Efter den oväntade bortaförlusten mot Olympiakos kritiserade Robin van Persie sina lagkamrater. Anfallstjärnan kände att de andra spelarna hade "ockuperat de områden som han själv ville spela i".

– Och när jag ser det blir det svårt för mig att också använda de ytorna, vilket tvingar mig att anpassa mina löpningar baserat på var mina medspelare befinner sig. Och tyvärr, spelar de ofta i mina zoner. Jag tycker att det är synd, säger han.

Stöttar Moyes – besviken på Sir Alex

Nu rapporterar ansedda The Guardian ytterligare mardrömsnyheter för alla Manchester United-supportrar. Enligt tidningen kommer holländaren att överväga sin framtid i klubben under sommaren. Den förre skyttekungen är osäker på om han kommer att stannar kvar i Manchester.

30-åringen var noggrann med att stötta David Moyes efter chockförlusten, men källor till tidningen menar att det är just tränarfrågan som gjort van Persie besviken.

Två år kvar på kontraktet

"Det står klart att van Persie var särskilt besviken när Sir Alex Ferguson, Moyes föregångare, pensionerade sig i slutet av förra säsongen", skriver The Guardian och fortsätter:
"Ferguson var en nyckelfaktor i att van Persie gick med på att skriva på för United och lämna Arsenal sommaren 2012, trots att Manchester City erbjöd honom en högre lön."

Holländaren har i sommar två år kvar på sitt kontrakt med Manchester United.

ARTIKELN HANDLAR OM