Nyförvärvet lockade 5000 till reservmatch

Känner du igen publikfavoriten?

1 av 3
FOTBOLL

Doncaster Rovers reservlag lockar normalt 30-40 åskådare.

På onsdagen kom 5000 för att se det engelska andraligalagets reserver.

Allt tack vare ett väldigt speciellt nyförvärv.

Redan fyra timmar innan avspark ringlade kön lång utanför Keepmoat Stadium. Men det var inte Manchester United eller Chelsea som var på besök på Championship-laget Doncaster Rovers hemmaplan. Det var Rotherham United. Eller rättare sagt Rotherham Uniteds reservlag.

Medlem i One Direction

Men det som lockade var hemmalaget Doncasters reservlags nyförvärv. En 22-årig ytterback utan någon imponerande meritlista på fotbollsplanen men en betydligt mer häpnadsväckande på musikscenen med världsberömda pojkbandet One Direction.

Louis Tomlinson skrev på ett kontrakt med klubben förra sommaren men kunde inte göra sin debut förrän på onsdagen. Då gjorde klubben ett stort event av matchen och skänkte överskottet till ett barnsjukhus.

Totalt såldes 5333 biljetter till matchen som lockade ditresande åskådare från Danmark, Italien, Frankrike, Mexiko och USA, skriver Independent.

– Jag var tvungen att ta chansen. Det var ett impulsbeslut jag tog för tre veckor sedan. Jag var tvungen att åka hit. Det är en möjlighet att se honom från ett annat perspektiv, säger Ashley Naubert, som reste från Michigan för att se mötet, till BBC.

Matchen slutade mållös

Matchen i sig lämnade kanske inte några större avtryck på de nya fotbollsfansen då den slutade 0-0 sedan Tomlinson fått hoppa in som ytterback i den 65:e minuten till stort jubel från åskådarna. Största intrycket från 22-åringen var ett dråpligt fall bakåt när han skulle slå en passning i den 89:e minuten. BBC beskriver ändå arrangemanget som en succé.

– Vi brukar se några reservmatcher varje år men det är normalt bara 30-40 åskådare då. Men det här är fantastiskt för klubben, säger Doncaster Rovers-supportern Matthew Jobson som tog med dottern Georgia, 11 år, till matchen efter att ha fått köa för biljetter utanför arenan några veckor tidigare.

Frågan är också om någon motspelare vågade utmana Tomlinson? I en välgörenhetsmatch i september tacklade Aston Villas anfallare Gabriel Agbonlahor omkull One Direction-medlemmen vilket fick ursinniga fans att mordhota Premier League-stjärnan.

ARTIKELN HANDLAR OM