Wenger: "Premier League är fortfarande bäst i världen"

Arsenaltränaren försvarar nu alla engelska lag

Foto: Scanpix.
Arsene Wenger, Arsenal.
FOTBOLL

Inte en enda engelsk vinst i slutspelet i Champions League.

Ändå hävdar Arséne Wenger att den engelska ligan är svårast världen.

Han försvarar alla engelska lag.

Chelsea var det enda Premier League-laget som inte förlorade sin första match i slutspelet i Champions League (1–1 mot Galatasaray).

Manchester City, Manchester United och Wengers Arsenal förlorade alla sina matcher med 2–0. City mot Barcelona, United mot Olympiakos och Londonlaget mot Bayern München.

Försvarade alla engelska lag

Då gick fransmannen in och försvarade alla de engelska lagen.

– Du måste först inse att alla fyra engelska lag gick vidare från gruppspelet. Det innebär att nivån är där. På en omgång kan du inte se en allmän trend. Man City spelade med 10 man, Arsenal spelade med 10 man. Man City spelade mot Barcelona, Arsenal spelade mot Bayern München, som är världsmästare. Självklart vet man att med 10 man blir det en svår match, säger Wenger och fortsätter:

– Och de andra två lagen, Man United och Chelsea, de är fortfarande i sådana positioner så att de kan vända resultatet. Låt oss vänta till slutet av den andra spelrundan innan vi talar om en trend av styrka eller svaghet.

"Enda ligan i Europa som har det så"

Arsenal slåss just nu mot tre andra klubbar om ligatiteln i England – Chelsea, Liverpool och City.

– Jag tror ärligt att Premier League är den svåraste ligan i världen. Det är en ligan där nivån är riktigt bra, från laget som leder till den 20:e platsen. Det är den enda ligan i Europa som har det så. Det finns det 10 andra lag i Europa som kan slå Premier League-lag. Lagen som de engelska klubbarna har spelat mot är mycket svåra motståndare.

ARTIKELN HANDLAR OM