PL-löftets reaktion på drömbeskedet

Foto: https://twitter.com/SouthamptonFC
Luke Shaw gråter när han får beskedet.
FOTBOLL

18 år gammal och uttagen i det engelska landslaget.
Då brast det för Luke Shaw.
Tonåringen började gråta när han fick beskedet.

Leighton Baines och Ashley Cole får se upp. Luke Shaw, 18, är inne på sin andra säsong med Southamptons seniorer och är numera ordinarie på vänsterbacksplatsen. Shaw har gjort ett namn för sig som en frejdig och offensivt inriktad ytterback.

Nu belönas han också med en plats i det engelska landslaget. Roy Hodgson har tagit ut honom till landskampen mot Danmark nästa vecka.

"Han har spelat extremt bra"

– Jag tror att inget som har sett honom spela den senaste tiden skulle kunna förneka att han förtjänar en plats i en sådan här stor trupp. Han har spelat extremt bra och är en spännande talang, säger Hodgson enligt The Guardian.

Förbundskaptenen avslöjar att etablerade stjärnor som Ashley Cole och Leighton Baines knappast kan vara säkra på sina platser i sommarens VM-trupp.

– Det var rätt ögonblick att bjuda med honom. Han är spelare på en position där vi har bra täckning, men han vill kämpa med de andra två om en plats på planet till Brasilien.

Grät när han fick beskedet

Hur talangen reagerade när han fick beskedet?
På en bild som publicerats av Southamptons officiella twitterkonto kan man se hur en gråtande Shaw berättar för sina lagkamrater om uttagningen.

"En känslosam Luke Shaw tar upp telefonen för att berätta om sina första uttagning i landslaget", skriver klubben.

Shaw är en av fyra "Saint"-spelare som får representera England i matchen mot Danmark: Adam Lallana, Rickie Lambert och Jay Rodriguez är de övriga.

ARTIKELN HANDLAR OM