Reste i 38 timmar – bara för att se finalen

Sunderland jagar titeln – då sluter fansen upp

FOTBOLL

På söndag kan Sunderland ta sin första titel på drygt 40 år.

Och från jordens alla hörn vallfärdar fansen till Wembley.

– Jag flyger tillbaka till Bangkok bara några dagar efter matchen, säger Mark Laws, som har avbrutit sitt livs stora äventyr – för sin älskade klubbs stora äventyr.

Sedan år 1973 har Sunderlands supportrar väntat, längtat och trånat.

Det var då, för 41 år sedan, som klubben senast tog en stor titel efter att Ian Porterfield gjorde det enda målet i FA-cupfinalen mot Leeds.

I helgen kan väntan vara över. Sunderland, med svenske Sebastian Larsson i laget, möter Manchester Ciy i finalen i Ligacupen och fansen tar sikte mot London och Wembley.

För vissa är resan lite längre än andra.

För andra är resan mycket längre. Som för Mark Laws.

– Det tog 38 timmar i totalt fyra plan för att komma hem, säger han till Sunderland Echo.

Strömmen försvann

Sedan i höstas backpackar han i Asien, men när Sunderland för några veckor sedan besegrade Manchester United i Ligacupens semifinal bestämde han sig för att göra ett avbrott i äventyret.

– Jag har varit i Indien, Sri Lanka och Nepal. Infrastrukturen är inte så bra i Nepal och det blir flera strömavbrott varje dag. Under semifinaldagen sa jag att om jag får veta att vi hade vunnit när strömmen kom tillbaka skulle jag åka hem, säger Mark Laws.

"Just a glory supporter"

Men han är inte ensam om att göra en mastodontresa för att bevittna det som är klubbens största match på mycket länge.

Två australiensare, Craig Miller och Ian Temple, har båda lagt upp statusuppdateringar på Facebook där de låter världen veta att de flyger från Sydneys flygplats till Londons enbart för finalens skull.

"On my way to Wemberleeeeyyyyyy!!!!!" och "I'm just a glory supporter, what can I say", skriver Ian Temple i statusuppdateringen.

Svaret från kompisarna?

"Fucking love your passion", för att citera James Hayes.

ARTIKELN HANDLAR OM