Borini avgjorde för Sunderland

Rodgers favorit ger Liverpool ett drömläge

1 av 4 | Foto: TT
FOTBOLL

Ratad i Liverpool – men kan bli hjälte för klubben.

Fabio Borini skickade in avgörande 2-1 till Sunderland på Stamford Bridge.

– Du tar hand om straffar eftersom du är säker på att göra mål, säger Borini till BBC.

Avgörandet kom med tio minuter kvar av matchuret.

Cesar Azpilicueta halkade i försvaret och Jozy Altidore fick en gratischans att bryta in i straffområdet. Han föll sedan i en närkamp med Azpilicueta och domaren Mike Dean pekade på straffpunkten.

Fabio Borini, som är på lån från Liverpool, satte kyligt 2-1 till Sunderland.

– Du tar hand om straffar eftersom du är säker på att göra mål. Det målet betydde tre poäng. Vi visade att vi har stor karaktär och stor tro på oss själva, säger Borini.

Drömläge för Liverpool

Chelsea, som strider för titeln i England, jagade frenetiskt en kvittering i slutskedet. Men lyckades aldrig få in bollen.

Det betyder att Liverpool fortfarande leder Premier League. Laget har 77 poäng, två fler än Chelsea. Liverpool har dock spelat en match färre än Londonklubben.

Bröt Mourinhos svit

Förlusten är extra tung för José Mourinho. Inför kvällens match hade han 77 matcher utanför förlust på hemmaplan.

Mourinho höll en väldigt kort presskonferens.

– Jag tänker inte vänta på era frågor, men i fyra snabba punkter kan jag säga vad jag vill säga. Ni kan fråga mig vad ni vill, men jag tänker inte svara exakt likadant, säger Mourinho enligt BBC.

Sunderland är fortfarande jumbo i Premier League, men har nu tre poäng upp till Norwich som ligger ovanför nedflyttningsstrecket. På påskdagen möts Liverpool och Norwich.

Sebastian Larsson spelade från start, byttes ut på stopptid.

Rodgers favorit

Liverpool-managern Brendan Rodgers har haft hand om Borini i många klubbar.

Han hade honom som ungdomsspelare i just Chelsea. Sedan lånade Rodgers den italienska anfallaren till Swansea 2011.

När Rodgers tog över Liverpool var hans första värvning Fabio Borini.

Se straffsituationen och segermålet!

FAKTA

Här är hela presskonferensen

”Jag tänker inte vänta på era frågor, men i fyra snabba punkter kan jag säga vad jag vill säga. Ni kan fråga mig vad ni vill, men jag tänker inte svara exakt likadant.”

”Först och främst vill jag gratulera mina spelare. De gjorde allting de kunde, de kämpade från första till sista minuten. Vi hyllar spelare efter segrar, men jag tycker att det är rätt att berömma spelarna efter en förlust.”

”För det andra vill jag gratulera Sunderland. Det spelar ingen roll hur, eller på vilket sätt, de vann, bara att de vann. Jag tycker att det är rätt att gratulera dem.”

”Sedan vill jag återigen gratulera någon. Den här gången är det Mike Dean. Hans insats var helt otrolig och när domarna gör otroliga insatser är det rätt att gratulera dem. Han kom hit med ett mål, att göra en fantastisk insats, och det gjorde han.”

”Grattis till Mike Riley, eftersom han är domarchef. Och det de gör hela säsongen är fantastiskt, framför allt under de senaste månaderna, framför allt för de lagen som är involverade i titelracet. Så jag gratulera också Mike Riley.”