Vädjan till United – när jakten fortsatte

City-fansen med banderoller till Moyes stöd

1 av 2 | Foto: TT
FOTBOLL

Manchester City fortsätter titeljakten via 3-1 mot West Bromwich.

Samtidigt vädjade fansen till ärkerivalen United att tänka om.

”Sparka inte Moyes”, förkunnade en banderoll ironiskt.

Det råder inte längre någon tvekan om vilken klubb som just nu dominerar i Manchester. City är trea i ligan, sex poäng bakom Liverpool och med en match mindre spelad. United är sjua.

På väg att sparkas

När City fortsatte sin titeljakt via 3-1 mot West Bromwich kunde inte fansen låta bli att reta lokalrivalen. Efter att de engelska tidningarna hela dagen rapporterat att United är på väg att sparka managern David Moyes vädjade City-fansen nu ironiskt till dem att tänka om.

Moyes kollega Manuel Pellegrini sitter i alla fall säkert (än så länge). Pablo Zabaleta, Sergio Agüero och Martin Demichelis såg med varsitt mål till att WBA avfärdades bekvämt på måndagen.

– Jobbet avklarat. Vi hade några bra perioder i matchen och tar det positiva med oss, säger Vincent Kompany i Viasat Fotboll.

Silva skadad

Nu hoppas City på hjälp från Chelsea i toppen. Slår de Liverpool i deras inbördes möte så har Manchester-klubben allt i egna händer med Crystal Palace, Everton, Aston Villa och West Ham kvar på spelprogrammet.

– Vi vet vad som hände för två år sedan och inspireras av det, säger Kompany.

Enda oroande incidenten från måndagen var att David Silva tvingades lämna matchen på bår. En skada som, om det vill sig riktigt illa, även skulle kunna hota spanjorens VM-medverkan.

FAKTA

Så avslutas guldjakten

Liverpool 80 p:

27/4: Chelsea (h)

5/5: Crystal Palace (b)

11/5: Newcastle (h)

  Chelsea 75 p

27/4: Liverpool (b)

4/5: Norwich (h)

11/5: Cardiff (b)

Man City 74 p

27/4: Crystal Palace (b)

3/5: Everton (b)

7/5: Aston Villa (h)

11/5: West Ham (h)