England i natt: Han tar över Man United

1 av 11
FOTBOLL

Brittiska medier är överens: David Moyes kommer att få sparken – i dag.

Samtidigt pekas Louis van Gaal ut som hans ersättare.

Enligt The Sun och The Mirror har den holländske landslagstränaren sagt att han vill ha jobbet.

David Moyes har floppat som huvudtränare i Manchester United.

Den förre Everton-tränaren, som kritade på ett sexårskontrakt när han ersatte Sir Alex Ferguson inför säsongen, har bara lyckats skramla ihop 57 poäng på 34 omgångar och United kommer därmed att missa Champions League-spel för första gången sedan säsongen 1995/96.

Sker innan helgens match

På måndagseftermiddagen gjorde samstämmiga uppgifter i brittisk press gällande att skotten löses ut från sitt kontrakt och att det kommer att ske redan innan helgens match mot Norwich.

Ikonen Gary Neville var en i raden som uttryckte sin frustration mot det rådande kaoset i klubben när han gästade Sky Sports studio.

– Jag tycker helt uppriktigt att om du kontrakterar en manager för sex år, att han förtjänar att få chansen att bygga sitt eget lag. Anledningen till att vi sitter här (i studion) är för att det är en galen värld för tränare i dagens fotboll, där det vanliga är att de sparkas efter 12 månader i klubben. Jag har alltid ansett att Manchester United borde särskilja sig från mängden och gå emot trenden. För 20 år sedan skrattade vi åt italienarna och sa att det de pysslade med var patetiskt. Nu gör vi samma sak själva, sa Neville.

Giggs tar över tillfälligt

Enligt brittiska medier kommer Ryan Giggs att, tillfälligt, ta över huvudansvaret som tränare, med Nicky Butt som assisterande. Samtidigt pekas Hollands landslagstränare Louis van Gaal ut som den framtida efterträdaren till David Moyes. The Sun och The Mirror uppger i natt att van Gaal sagt att han vill ha jobbet.

Manchester United har hittills vägrat att kommentera uppgifterna om att Moyes kommer att sparkas.

ARTIKELN HANDLAR OM