Döende supportern hyllad – av 20 000

Sonen: ”Ger honom inspiration att kämpa vidare”

Foto: YOUTUBE
FOTBOLL

Två läkare har dömt ut hans chanser att överleva.

Då åkte Johnny Eales till platsen han älskar allra mest och fick höra sitt namn sjungas av 20 000 supportervänner.

”Tack till alla. Hoppas att vi ses snart igen”, hälsar Eales.

Sheffield Wednesday slåss i ingenmansland i Championship och 2-3-förlusten mot Charlton i måndags gav knappast fansen något att glädjas åt. Särskilt inte med tanke på att ”The Owls” ledde matchen med 2-0 efter åtta minuters spel.

Men det skulle ändå finnas något fint att ta med sig från matchen.

Inför den hade nämligen Chris Eales vädjat sina supporterkollegor att sluta upp i kör och sjunga en hyllningsrama till hans döende far, Johnny. Och i den tolfte spelminuten ekade ramsan ”One Johnny Eales, there's only one Johnny Eales” på Hillsborough Stadium.

”Kommer kännas som ett maraton”

Johnny Eales har diagnostiserats med flera sjukdomar och läkare har dömt ut hans chanser att överleva, berättade sonen Chris i sin vädjan på Facebook inför matchen, enligt Sheffield Telegraph.

”Efter att ha pratat med läkarna förra veckan så förväntar vi oss inte att pappa kommer att finnas med oss nästa säsong. Bara genom att klä på sig och ta sig till arenan på måndag kommer det att kännas som att han sprungit ett maraton, men han kommer att vara på den plats han älskar allra mest. Och att höra hans namn sjungas av Wednesdays mest trogna är något som jag vet kommer att ge honom inspiration att kämpa vidare”.

”Hoppas vi ses igen”

Och efteråt spreds också en bild där pappa Johnny visade sin uppskattning. På bilden håller han upp ett papper med en hälsning:

”Stort tack till SWFC-familjen, till fansen, klubben och ledningen.

Två läkare har dömt ut mina chanser att överleva men ….

20 000 Wednesday-kompisar har hejat på mig!!!

Tack till er alla. Hoppas att vi ses snart igen.

Hälsningar, John”

Se hyllningsramsan här! (OBS! Extern länk)