”Sir Alex med på att sparka David Moyes”

Uppgifter: Nu väljer Ferguson mellan två namn

FOTBOLL

Carlo Ancelotti och Louis van Gaal.

Manchester United väljer mellan dessa två herrar som ny tränare.

Det uppger på nytt en samlad engelsk presskår.

Och Sir Alex Ferguson får nytt förtroende i valet.

Ansedda The Times i dag.

När Sir Alex Ferguson bestämde sig för att gå i pension under slutet av förra säsongen hade han sin ersättare och tronarvinge klar för sig. Han valde landsmannen David Moyes att axla den enorma manteln och ringde personligen upp den dåvarande Everton-tränaren för att meddela detsamma.

Men efter säsong med tidiga uttåg i både FA- och ligacupen kombinerat med en avhängning i ligaspelet och uttåg i kvartsfinalen av Champions League insåg Ferguson att han valt fel man. I går sparkades Moyes.

Sir Alex spelar nyckelroll igen

Enligt båda ansedda tidningarna The Times och The Guardian stöttade Sir Alex beslutet att sparka Moyes innan han ens fullföljt en säsong på det sex år långa kontraktet.

Men det faktum att Ferguson valde Moyes framför José Mourinho förra våren verkar inte ha skadat tränarlegendarens inflytande i klubben. Enligt både The Times och The Guardian kommer Ferguson ännu en gång att spela ”en nyckelroll” i jakten på ny tränare.

Klubben uppges välja mellan holländske förbundskaptenen Louis van Gaal och Real Madrids nuvarande tränare Carlo Ancelotti och enligt The Guardian har diskussioner kring den näste tränaren redan ägt rum inom klubben – och Ferguson ska ha varit med i dessa diskussioner.

”Finns ingen stor pott”

Vid samtalen uppges Atléticos Diego Simeone har valts bort på grund av bristande erfarenhet och PSG:s Laurent Blanc ska trots sina nära band med Ferguson ha räknats bort.

Enligt The Guardian ska United även ha valt att respektera Jürgen Klopps beslut att stanna i Borussia Dortmund till 2018.

– Det finns ingen stor pott att välja från, erkänner en ”högt placerad källa” för The Guardian.

Ferguson har i övrigt en bra relation till Ancelotti och var starkt kritiskt till Chelsea när London-klubben sparkade italienaren 2011. Ancelotti har redan vunnit spanska cupen denna, hans första, säsong med Real Madrid och har ytterligare två titelchanser (ligan, Champions League) kvar att jaga. En för stor succé kan göra det svårt att övertyga den spanska klubben att släppa sin tränare. Men enligt The Guardian har United inga problem med hans höga lön.

– Det var lite överraskande eftersom Manchester United inte har för vana att sparka tränare. Jag känner med honom (Moyes), men sånt är livet som tränare. Ibland går det inte bra, och du får sparken, säger Ancelotti på presskonferensen inför kvällens möte med Bayern München.