Mourinho vilar spelare mot Liverpool

Mourinho mönstrar reserver i titelmatchen

Foto: AP
Så här stark elva lär Chelsea INTE mönstra mot Liverpool.
FOTBOLL

Skador och tätt matchande.

Därför kommer José Mourinho att vila sin starkaste elva till söndagens titelfajt med Liverpool – allt för att satsa på Champions League.

– Jag måste lyda klubben, säger Portugisen.

Liverpool-fans som följde gårdagens Champions League-semifinal mellan Atlético Madrid och Chelsea (0-0) fick se London-klubbens nyckelspelare Petr Cech och John Terry kliva av skadade inför söndagens titelmatch mellan just Liverpool och Chelsea.

Efter matchen bekräftar José Mourinho att skadorna på bägge spelare är allvarliga.

– Cechs säsong är över. Och vi måste ta oss till finalen för att John ska kunna spela, säger portugisen.

”Jag jobbar för Chelsea”

Det innebär att London-klubben ska försöka slå Liverpool utan de två viktiga kuggarna. Men det blir än värre för Chelsea-fansens titelhopp. Mourinho öppnar nu för att spela ett svagare lag mot Liverpool – för att satsa allt på att ta sig till Champions League-finalen.

– Jag lär starta spelare (mot Liverpool) som inte kommer att spela nästa onsdag (mot Atlético). Jag jobbar för Chelsea. Styrelsen och jag måste lyda det klubben bestämmer. Jag är bara tränare och måste lyssna till klubben, säger Mourinho enligt Daily Mail.

”Ett problem”

Det är dåliga nyheter för Manuel Pellegrinis Manchester City, som säkerligen hoppas på att Chelsea ska plocka poäng av ligaettan Liverpool – något som lär bli svårare med en försvagad startelva.

Mourinho är även missnöjd med att Chelseas match mot Liverpool spelas på söndagen, bara tre dagar innan returmötet med Atlético.

– Det faktum att matchen spelas på söndag är ett problem. Vi representerar engelsk fotboll. Vi är det enda engelska laget kvar i Europa. Spanien har fyra lag kvar och ges möjligheterna att ha framgång. Men vi spelar på söndag, inte lördag eller fredag, säger portugisen.

FAKTA

Så avslutas guldjakten i PL

Liverpool 80 p:

27/4: Chelsea (h)

5/5: Crystal Palace (b)

11/5: Newcastle (h)

Chelsea 75 p

27/4: Liverpool (b)

4/5: Norwich (h)

11/5: Cardiff (b)

Man City 74 p

27/4: Crystal Palace (b)

3/5: Everton (b)

7/5: Aston Villa (h)

11/5: West Ham (h)

ARTIKELN HANDLAR OM