”Moyes äcklad av Manchester United”

Uppgifter: Skotten rasade över hur han behandlats

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Moyes inte nöjd med hur han behandlats.
FOTBOLL

Manchester United höll David Moyes ovetande efter att uppgifterna om att han skulle sparkas läckte ut.

Det har gjort den nu arbetslöse skotten förbannad.

Enligt Daily Mirror är han äcklad av klubbens beteende.

Daily Mirror i dag.

David Moyes fick tio månader som tränare för Manchester United innan yxan föll under gårdagen. Den skotske tronarvingen till Sir Alex stod för tidiga uttåg i både FA- och ligacupen kombinerat med en svag ligasäsong och uttåg i kvartsfinalen av Champions League.

Uppgifterna om att Moyes skulle sparkas läckte ut i samtliga engelska tidningar redan under måndagen och när United avböjde att kommentera kom det inte som någon överraskning när sparkningen blev officiell knappt 24 timmar senare.

Jobbade ovetande på värvningar

Men de timmarna var inte särskilt roliga för Moyes själv som enligt Daily Mirror är ”rasande och äcklad” över hur avskedet gick till.

Skotten uppges under måndagen ovetande av sitt öde ha arbetat på fyra potentiella sommarvärvningar till klubben när han nåddes av tidningsuppgifterna.

Undrande över huruvida det fanns någon sanning i rapporterna hörde han sig för mig med vänner inom branschen under måndagskvällen och intygades om att hans jobb inte var i fara. Därför fortsatte han enligt Mirror jobbet med att försöka lösa ytterbacken Luke Shaw från Southampton för en prislapp på drygt 290 miljoner kronor.

Förbannad på ledningen

Men så kom Moyes in till jobbet på tisdagsmorgonen och informerades om att han fått sparken under ett möte med klubbens vd Ed Woodward. Enligt Mirror är skotten nu förbannad på Woodward och andra ledande personer inom klubben över hur han behandlats.

För United fortsätter jakten på nu tränare och enligt engelsk press väljer klubben mellan två namn – Louis van Gaal och Carlo Ancelotti.