Giggs första order: Ska bli United igen

Så ska 92:orna förändra klubben

FOTBOLL

David Moyes är borta och 92:orna har tagit över Manchester United.

Riktningen är nu glasklar.

– Vi kommer gå tillbaka till att spela som Manchester United igen, var enligt Telegraph managern Ryan Giggs första ord till spelartruppen.

David Moyes tappade omklädningsrummet och fick sparken av Manchester United. Nu ska säsongen istället räddas av klubbens klassiska 1992-generation med Ryan Giggs assisterad av Nicky Butt, Paul Scholes och Phil Neville som leder laget i lördagens möte med Norwich.

”Är lite surrealistiskt”

– Det blir en enormt stor sak och ett stolt ögonblick för oss. Att vara tillsammans igen är lite surrealistiskt. Vi klev in här när vi var 12 år och att vara här nu – jag är inte 40 år ännu men ”Giggsy” är och Scholes och jag själv är nästan där också. Så att vara här tillsammans med Phil är ett stolt ögonblick, säger Nicky Butt till Uniteds tv-kanal MUTV.

De gamla lagkamraternas strategi är också solklar: Laget ska komma tillbaka till den taktik och inställning som gav titel efter titel under Sir Alex Fergusons ledning.

– Vi kommer gå tillbaka till att spela som Manchester United igen, var enligt Telegraph managern Ryan Giggs första ord till spelartruppen.

Målet är i första hand att rädda det som räddas kan genom att säkra sjätteplatsen och spel i Europa League. Ska vi tro den nya ledningen var det inte heller en för dålig spelartrupp som svek Moyes.

Träffat Zlatans anfallskompis

– Vi har några otroliga spelare i klubben, bra killar som bryr sig om klubben och som verkligen är positiva till United och vill klubbens bästa. Lördagens match är en stor händelse, inte bara för Ryan utan för hela ledningen, fansen och spelarna eftersom alla vet att vi underpresterat som klubb i år. Men spelarna i omklädningsrummet vet hur bra de är. De ser sig omkring, till vänster och höger på spelarna bredvid dem och vet att de är stolta och hårt arbetande spelare. Jag är säker på att det kommer synas på lördag, säger Butt.

Samtidigt som 92:orna ska styra upp spelet på planen så jobbar Uniteds klubbledning vidare inför framtiden. Enligt Telegraph är Louis van Gaal fortfarande favorit att ta platsen som permanent manager. Han ska sedan få en trupp kryddad med nya stjärnnamn.

Enligt Telegraph jagar United Southamptons underbarn Luke Shaw, Barcelonas mittfältare Cesc Fabregas och framförallt Zlatan Ibrahimovics anfallskompis i PSG Edinson Cavani. I förra veckan ska företrädade för United träffat Cavani för att försöka övertyga 27-åringen att välja United redan innan VM i sommar.