Vägrade frågor om David Moyes

Giggs första ord som United-manager – ”Det var en chock för mig”

Foto: Scanpix.
Ryan Giggs.
FOTBOLL

Manchester Uniteds nye, tillfälliga, manager har presenterat sig.

Men vid den första presskonferensen förbjöds journalisterna att ställa frågor om den sparkade David Moyes.

– Jag har sagt åt spelarna att göra mål och underhålla publiken. Det är min filosofi, säger Giggs.

I tisdags fick David Moyes sparken från managerjobbet i Manchester United. Samma dag utsågs Ryan Giggs till interim-manager fram till att man hittat en permanent ersättare. I dag höll den walesiske veteranen sin första presskonferens.

Men det fanns ett krav från klubben. Enligt Sky News tilläts inte journalisterna att ställa några frågor om David Moyes.

I stället fick Giggs själv välja att avsluta presskonferensen med en hälsning till den avskedade skotten.

– Jag skulle vilja tacka David för att ha gett mig mitt första tränarjobb. Det är något jag alltid kommer att minnas. När han ringde mig i somras och bad mig att bli en del av tränarteamet spelade jag fortfarande, men han gav mig möjligheten att träna laget.

Vill att fansen ska få le igen

Innan dess hade den nye managern fått berätta om sina känslor kring att få uppdraget, och hur det blir att vara spelande manager.

– Det var en chock för mig när jag pratade med ordförande Ed Woodward (klubbens vd reds anm) och han berättade att David skulle lämna och han frågade mig om jag ville ta över. En omtumlande vecka för mig, men jag har njutit av den. Jag är glad, men lite nervös. Det är förmodligen den stoltaste tiden i min karriär och något jag kommer att njuta av.

Han lovar fansen att han kommer att ge dem något att njuta av under de tre matcherna som återstår av säsongen.

– Jag vill att fansen ska kunna le igen. Jag har sagt till spelarna att gå ut och njuta och ge fansen lite glädje eftersom det varit en frustrerande säsong. Mitt budskap till spelarna är att jag litar på dem. Jag har sagt åt dem att göra mål och underhålla publiken. Det är min filosofi.

Under den drygt 20 minuter långa presskonferensen hann Giggs även med att skämta. På frågan vad det första han gjorde som manager:

– Jag gav mig själv ett nytt femårskontrakt, skrockade den 40-årige mittfältaren.