Uppgifter: van Gaal överens med United

Foto: REUTERS
Hollands förbundskapten Louis van Gaal uppges vara överens med Manchester United.
FOTBOLL

Louis van Gaal, 62, är överens med Manchester United och tar över som klubbens tränare.

Det skriver holländska De Telegraaf.

I veckan fick David Moyes fick sparken som manager för Manchester United. Klubben ligger inte bättre än sjua i Premier League och de svaga resultaten blev till sist för mycket för klubbledningen.

Ryan Giggs tar över rodret tillfälligt men till nästa säsong jagar United en annan tränare.

Nu talar en hel del för att klubben hittat Moyes ersättare.

Holländska De Telegraaf skriver att United är överens med Louis van Gaal, som för tillfället är holländsk förbundskapten.

Förhandlade i Portugal

Den holländska tidningen uppger att 62-årige van Gaal de senaste dagarna förhandlat fram kontraktet i portugisiska Algarve tillsammans med Uniteds vd Ed Woodward, en av Uniteds ägarbröder Glazer och en advokat. I natt ska parterna ha nått en överenskommelse.

Enligt De Telegraaf träffades van Gaal och Glazer-bröderna redan för tio dagar sedan och tidningen uppgav då att holländaren jagades som manager inför nästa säsong. Nu påstår man alltså att det hela är klart. Louis van Gaal ska enligt uppgifterna tillträda som manager för den engelska storklubben så fort Holland spelat färdigt sommarens fotbolls-VM i Brasilien.

– Min ambition är att träna en toppklubb i Premier League, har holländaren sagt tidigare den här säsongen gällande sina framtidsplaner.

Managern har tidigare basat för bland annat Barcelona och Bayern München.

Uppgifterna dementeras dock av Manchester United.

"När vi har något att rapportera kommer vi att offentliggöra det", sade en talesman för klubben på lördagen.