Mourinho satsar på CL - vilar spelare

FOTBOLL

Om tre dagar kan Chelsea nå Champions League-­final.

Och José Mourinho verkar stå fast vid planen att vila spelare till dess.

– Som manager bestämmer jag vilket som är det bästa laget, säger han.

Chelsea är fem poäng efter Liverpool med bara nio kvar att spela om.

I Champions League ser det klart ljusare ut. José Mourinho parkerade bussen, fick med sig 0–0 borta mot Altético Madrid och har en semifinalretur på hemmaplan att se fram emot på onsdag.

”Prio på Champions”

Efter matchen i Spanien berättade Chelsea-tränaren att han funderade på att ställa över vissa spelare mot Liverpool – en åsikt han ­inte ser ut att ha ändat på.

– Prioriteten ligger så klart på Champions League, vinner vi två matcher vinner vi den. Jag har inte råd att förlora fler spelare. Offensivt har vi alternativ, men på vissa positioner har vi inte råd att tappa en enda, säger Mourinho.

Flera skador

Målvakten Petr Cech och lagkaptenen John Terry linkade av senast mot Atlético. Dessutom är Eden Hazard fortfarande borta – och även Samuel Eto’o missar seriefinalen med knäproblem.

SÅ AVGÖRS TITELRACET

1. Liverpool 80 p

Form:

Återstående matcher: Chelsea (h), Crystal Palace (b), Newcastle (h).

Kommentar: Liverpool är 270 minuter från den första titeln någonsin i Premier League. Har imponerat på en hel fotbollsvärld och kommer knappt ihåg hur det känns att förlora. Men förlust mot Chelsea och det kommer bli rejält med nerver under de två sista omgångarna.

2. Chelsea 75 p

Form:

Återstående matcher: Liverpool (b), Norwich (h), Cardiff (b).

Kommentar: Det ska mycket till för att Chelsea ska vinna ligan och José Mourinho har medgett att den största energin kommer att läggas på semifinalen mot Atlético Madrid på onsdag. Samtidigt – vid tre poäng på Anfield lever möjligheterna till en dubbel vidare.

3. Man City 74 p

Form:

Återstående matcher: Crystal Palace (b), Everton (b), Aston Villa (h), West Ham (h).

Kommentar: Efter det tunga poängtappet hemma mot Sunderland besegrade Manuel Pellegrinis lag West Bromwich i den förra omgången. Chilenaren och alla City-anhängare håller nog både tummar och tår på att Liverpool inte vinner över Chelsea. City har en match mindre spelad.

Sammanställning: Jonathan Berntsson