Ferdinand vänder – vill bli kvar i Man United

Foto: AP
FOTBOLL

Han har hunnit bli 35 år gammal och har fått ont om speltid under säsongen som varit.

Men Rio Ferdinand vill gärna att klubben förlänger hans kontrakt så att han kan bli kvar på Old Trafford.

– Jag hoppas det, säger veteranen.

Rio Ferdinand, 35, spelar på ett utgående kontrakt och under David Moyes styre fick han se sin speltid drastiskt minskas när han gick från kontinuerlig startspelare till att endast starta nio ligamatcher denna säsong.

Engelsk press har under året frossat i uppgifter om att Ferdinand kommer att lämna klubben i sommar och avsluta karriären i USA, och MLS.

Enligt The Guardian överväger Ferdinand erbjudanden från Los Angeles Galaxy, Galatasaray, Besiktas och Al Gharafa.

van Gaal avgör

Men efter att ha bildat ett mittlås tillsammans med Nemanja Vidic mot Norwich i helgen öppnar han i stället för att förlänga med United, och bli kvar under näste tränare.

– Jag tänker fortsätta spela fotboll. Huruvida det blir här eller inte vet jag inte. Men jag hoppas det, säger veteranen till The Guardian.

Klubben uppges inte ha gett mittbacken en förlängning ännu, men det kan bli verklighet. Enligt The Guardian är det upp till näste permanenta tränare, förmodligen Louis van Gaal, att avgöra.

”Är pinsamt”

Detta är första gången Ferdinand talar sedan Moyes fick sparken av klubben. Han har ihärdigt ryktats ha varit en av Moyes främste kritiker i spelartruppen, men menar att säsongens besvikelse är spelarnas ansvar.

– Det är pinsamt. Man vill inte titta på tabellen för att se var vi ligger till. Det är spelarnas ansvar. Vi är där vi är och vi tar ansvar för det.