"Strid in i det sista"

Engelsk press: "Fördel City"

1 av 5
Mirror Sports etta med rubriken: ”Jose parkerade inte bara en buss, utan TVÅ”.
FOTBOLL

Fördel City, ett förödande fall - och en nedstämd Liverpool-kapten.

De engelska tidningarna fokuserar på José Mourinho och Steven Gerrard dagen efter Chelseas 2-0-seger mot Liverpool i Premier League.

”This does not f*cking slip now” skrek Steven Gerrard till sina lagkamrater som samlats i en cirkel för att fira. Hans Liverpool hade precis slagit Manchester City med 3-2 och kopplat grepp om ligaguldet som gäckat honom sedan han tog sina första fotbollssteg.

Kalla det ödet, slumpen eller bara en blöt gräsmatta - i går var det Gerrard som ”slipped”, som halkade, och gav Demba Ba möjligheten att rulla in ledningsmålet för gästande Chelsea.

Slutsiffrorna 0-2 gör att Liverpool inte längre har allt i egna händer. City står på bättre målskillnad med en match mindre spelad och vinner, med stor sannolikhet, serien om de tar full pott i sina tre återstående matcher.

The Telegraph tror dock på en ”strid in i det sista” och menar att ”Rodgers rasar över Mourinhos taktik - och att Gerrard halkat och öppnat upp titelkampen”.

"Feeling blue"

José Mourinho och Brendan Rodgers pryder Daily Mirrors förstasida med rubriken ”José parkerade inte bara en buss, utan två”, för att illustrera Chelseas vattentäta försvar som sjönk djupt ner i banan och neutraliserade Liverpools starka offensiv.

The Times har plockat fram en bild på Steven Gerrard med jublande Chelsea-fans och spelare i bakgrunden och skriver i bildtexten att kaptenen ”feeling the blues”. Bortsett från att blå är Chelseas färg så betyder ”feeling blue” att man är nedstämd.

Samma tidning skriver att det är fördel City i titelkampen och hamrar fast att det var Gerrards misstag som bäddade för just detta.

Hoppas på Everton

1966 spelar England VM-final mot Västtyskland och leder med 3-2 i förlängningen.

Plötsligt rusar några supportrar in på planen och BBC:s kommentator Kenneth Wolstenholme förflyttar blicken från bollhållaren Geoff Hurst till de där engelsmännen som firar för tidigt. ”They think it’s all over!” De tror att det är över. I samma moment gör England 4-2, och Wolstenholme ropar: ”It is now!”. Det är det nu.

Citatet har blivit lika känt som använt, och efter gårdagens match har The Sun gjort en liten ordlek av det: ”They think it’s fall over… It’s not now”.

När Premier League går in i sina sista strider får Liverpool hoppas att Aston Villa, West Ham eller rivalen Everton snuvar City på poäng.

FAKTA

Toppstriden i Premier League

1. Liverpool, 36 omgångar, 80 poäng, +50.

Återstående matcher: 5/5 Crystal Palace (b), 11/5 Newcastle (h).

2. Chelsea, 36 matcher, 78 poäng, +43.

Återstående matcher: 4/5 Norwich (h), 11/5 Cardiff (b).

3. Manchester City, 35 omgångar, 77 poäng, +58.

Återstående matcher: 3/5 Everton (b), 7/5 Aston Villa (h), 11/5 West Ham (h).