Van der Sar: ”Han är den bästa tränaren”

Snuvar Sir Alex – för landsmannen

FOTBOLL

Sir Alex Ferguson kan känna sig snuvad.

När Edwin Van der Sar utser den bästa tränaren han spelat på faller valet inte på skotten.

– Louis van Gaal är den bäste, säger holländaren.

Foto: AP
van Gaal favorit att ta över efter Moyes.

Han var en lysande målvaktsstjärna under Sir Alex Ferguson i Manchester United i sex säsonger mellan 2005 och 2011. Men när Edwin Van der Sar ska peka ut den bäste tränare han spelat under väljer han bort skotten.

I stället faller holländarens val på landsmannen, tillika favoriten till att ta över United-jobbet, Louis van Gaal.

– Jag kommer att säga mer om Louis och United så fort utnämningen blir officiell. Men jag har gjort det klart här att Louis van Gaal är den bäste tränaren jag har spelat för, säger Van der Sar enligt Daily Mirror.

Förhandlingarna haltar

Den holländske målvaktslegendaren spelade för van Gaal under de tidigare åren i Ajax och i dag är Van der Sar klubbledare i Amsterdam-klubben.

Men de senaste uppgifterna från England talar om hur förhandlingarna mellan van Gaal och United haltar efter att den holländske tränarens krav fått klubben att tvivla.

Enligt Daily Telegraph är holländaren fast besluten om att han ska ha med sig upp till fem egna tränare för att vara en del av ledarstaben.

United å sin sida har genom vd Ed Woodward meddelat att man vill ha ”en tråd kontinuitet” och enligt Daily Telegraph innebär det framtida rollar för Phil Neville, Nicky Butt och Paul Scholes inom ledarstaben.