Mertesacker: ”Vi förtjänar inte topp 3”

Arsenal-stjärnan dömer ut egna laget

Foto: AP
Per Mertesacker.
FOTBOLL

Arsenal har alltjämt en matematisk chans att sluta säsongen som tabelltvåa i Premier League.

Men det scenariot vore inte rätt och riktigt – enligt lagets egna mittback Per Mertesacker.

– Vi förtjänar inte att vara topp tre, säger tysken.

Evertons nederlag mot Southampton kombinerat med Arsenals 3-0-seger mot Newcastle gör att London-klubben kommer allt närmare en säkrad fjärdeplats i ligaspelet – och en plats i Champions League till nästa säsong.

Men det blev mer nervöst än det hade behövt vara. Arsenal ledde Premier League under hela 17 veckor tidigare under säsongen och drömde under ett par månader om ligatiteln.

Men en rad av tunga förluster efter det får klubbens tyske mittback Per Mertesacker att konstatera att Arsenal inte förtjänar mer än en fjärdeplats – trots att laget alltjämt kan sluta tvåa om Chelsea och City går bort sig.

– Vi förtjänar inte att vara topp tre. Det är något vi måste fixa till nästa säsong och göra bättre än i år. Bortamatcher som startade tidigt på dagen dödade oss i år. Förhoppningsvis kan vi lära oss något från det, säger tysken enligt The Guardian.

”Samma sak varje match”

Och Mertesacker har en poäng. När laget spelade lunchmatcher mot Manchester City, Chelsea och Liverpool hade man enorma problem och den totala målskillnaden i de tre matcherna blev mindre smickrande 4-17.

– De resultaten dödade våra möjligheter att sluta topp tre. Vi måste snabbt lära oss att försvara under matchens första 20-25 minuter. Det var samma sak i samtliga tre matcher. Vi tappar boll i mitten av plan och de kontrar på oss.

Arsenal har fyra poäng ner till femman Everton med två omgångar kvar att spela. För att Arsenal ska mista Champions League-platsen måste laget tappa poäng i bägge återstående matcher – mot West Bromwich och Norwich.

ARTIKELN HANDLAR OM