”Guidettis flytt till Celtic sprack”

Dramat i natt: Pappersstrul stoppar lånet till Celtic

1 av 3
Guidettis övergång till Celtic uppges spricka.
FOTBOLL

John Guidetti, 22, var överens med Celtic om en övergång.

Men förhandlingarna drog ut på tiden – och drömflytten uppges ha spruckit.

Nu rapporterar engelska medier om att svensken kan bryta kontraktet med City.

Ända sedan BP-fostrade John Guidetti åt en dåligt stekt kyckling sommaren 2012 och som följd drabbades av en mystisk sjukdom, har han fått kämpa med att hitta tillbaka till formen han visade upp i Feyenoord, där han dunkade in 20 mål på 23 matcher.

Han har varit utfryst i Manchester City, lånats ut till Stoke utan att lyckats, och 22-åringens representanter har under hela sommaren sökt med ljus och lykta efter en ny klubb.

Problemet: Guidettis lönekrav.

U21-landslagsmannen har enligt Sportbladets uppgifter krävt cirka två miljoner euro per säsong, en lön i nivå med den han haft i Manchester City, varpå klubbar som Dynamo Moskva, Feyenoord, Olympiakos, Palermo och Fiorentina backat.

Fifa kan rädda affären

Men i går kväll såg lösningen ut att vara nära. Manchester City skulle låna ut Guidetti till Celtic, uppgav Fotbollskanalen.

Strax före midnatt spreds bilder föreställande Guidetti på plats utanför klubbens träningsanläggning, dit han rest för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen.

Trots detta pekar nu mycket på att drömflytten gått i kras. Kvart i två i natt skrev nämligen skotska BBC att Celtic misslyckats med att få igenom alla papper i tid.

Det innebär i så fall att svensken tvingas återvända till Manchester City – såvida inte Fifa kliver in och räddar honom. Celtic har nämligen rätten att överklaga beslutet.

Kan släppas

Enligt både Manchester Evening News och Daily Record ska Guidetti förhandla med Manchester City om att bryta kontraktet vilket skulle göra en övergång möjlig.

FAKTA

Här är Guidettis alternativ

Kan räddas – av Fifa

Alla papper hann inte lämnas in i tid och därför spricker Guidettis övergång. Men Celtic kan välja att överklaga beslutet. I vissa fall kan klubbar få dispens för en övergång trots att dokumenten inte lämnats i tid. Då krävs dock särskilda skäl, exempelvis om det varit problem med trafiken.

Lånas ut till Championshipklubb

En vecka efter att det officiella fönstret stängt öppnas ett så kallat ”nödfönster” för engelska andradivisionen Championship. Det är dock problematiskt för Premier League-lag att utnyttja detta fönster vilket försvårar situationen för John Guidetti.

Kämpa om en plats

Alvaro Negredo blev i sista stund klar för Valencia och City hann aldrig ersätta 29-åringen med en ny anfallare. Det innebär att man just nu står med blott tre forwards – Dzeko, Agüero, Jovetic – utöver Guidetti och skulle någon av dem skada sig är det tänkbart att svensken åtminstone får chansen på bänken.

Kontraktet bryts

Uppgifter i engelska medier säger att John Guidetti under veckan kommer att förhandla med Man City om att bryta hans kontrakt. Då skulle han vara fri att skriva på för vilken klubb som helst trots att fönstret är stängt.