”En chans man måste ta när man får den…”

Falcao klar för United - får rekordlön

FOTBOLL

En hel fotbollsvärld höll andan i natt - till slut presenterades Radamel Falcao, 28, för Manchester United.

Nu blir han hela Premier Leagues bäst betalde spelare genom tiderna.

– Jag ser fram emot det här, säger Falcao.

Falcao presenterad på Manchester Uniteds twitter.

Uppgifterna började cirkulera redan vid 11-tiden på förmiddagen.

Sedan följde en lång, lång väntan.

Världens alla United-fans fick se bilder på när colombianen lämnade flygplatsen i Nice, på när han landade i Manchester och sedan skjutsades till lagets träningsanläggning. De kunde läsa om hur superstjärnan läkarundersökts, om hur han blivit erbjuden en monsterlön - men den officiella bekräftelsen, den dröjde.

Ansökte om dispens

United tvingades ansöka om dispens för att få mer tid på sig att göra klart affären och först vid halv tre, centraleuropeisk tid, bekräftades övergången på klubbens officiella hemsida.

– Jag är glad över att komma till Manchester United, det är en av världens största klubbar och jag ser fram emot att jobba med Louis van Gaal. Jag kommer till klubben i en spännande tid, säger Falcao.

Får rekordlön

Enligt brittiska medier hamnar colombianens lön på smått osannolika 211 miljoner kronor per säsong. Det gör honom i så fall till hela Premier League-historiens bäst betalda spelare, skriver The Telegraph.

– Det känns väldigt bra att Falcao är här. Han är en av världens bäste målgörare och när man får en chans att värva en spelare av sådan här kaliber så måste man ta den, säger tränaren Louis van Gaal.

Den colombianske anfallaren blir Manchester Uniteds sjätte och sista prestigevärvning den här sommaren. United uppges låna honom den första säsongen för 120 miljoner kronor och sedan utnyttja sin köpoption vilket skulle göra att den totala summan stiger till cirka 600 miljoner kronor.

FAKTA

Har värvat ett halvt nytt lag - så här kan Manchester United ställa upp

(Nyförvärven fetade)

Radamel Falcao

Wayne Rooney - Juan Mata - Angel Di Maria

Daley Blind - Ander Herrera

Luke Shaw - Marcos Rojo - Phil Jones - Rafael

David de Gea

Radamel Falcao (60 miljoner euro)

Öste in mål för Atlético Madrid mellan 2011 och 2013 innan han värvades till storsatsande AS Monaco. Stannade alltså bara ett år i furstendömet.

Angel Di Maria (70 miljoner euro)

Var Real Madrids främste framspelare i fjol och gjorde också ett bra VM för sitt Argentina. Fortfarande relativt ung, 26 år.

Daley Blind (17,5 miljoner euro)

Var lysande i VM och har en god relation med tränaren Louis van Gaal. Kan spela både vänsterback och defensiv mittfältare.

Ander Herrera (36 miljoner euro)

Kom från Athletic Bilbao och beskrivs av assisterande tränaren Ryan Giggs som en av de mest spännande unga spelarna från Spanien.

Luke Shaw (35 miljoner euro)

Supertalang som kom från Southampton. 18-åringen blev den dyraste fotbollstonåringen genom tiderna.

Marcos Rojo (20 miljoner euro)

Var gjuten på vänsterbackspositionen för Argentina i VM. Kommer närmast från Sporting Lissabon, där han varit en av lagets viktigaste spelare de senaste åren.