– De har förstört Uniteds identitet

Beckham och Phelan: Nu vet ingen vad som händer

Foto: AP OCH TWITTER
FOTBOLL

Manchester United släppte Danny Welbeck och köpte Radamel Falcao på Deadline day.

En utveckling som oroar profilen David Beckham och gamle managern Sir Alex Fergusons högra hand Mike Phelan.

– De har tappat Manchester Uniteds strategi, säger Phelan till BBC.

Manchester Uniteds nye manager Louis van Gaal handlade för 150 miljoner pund, 1,74 miljarder svenska kronor, under transferfönstret och satte därmed ett rejält transferrekord. Under fönstrets sista dag hämtades Radamel Falcao in från Monaco till en lånekostnad av 70 miljoner kronor, med en köpoption på 505 miljoner kronor nästa sommar, samtidigt som Danny Welbeck släpptes till Arsenal för 185 miljoner kronor.

”Köpa snarare än producera”

En utveckling som oroar Mike Phelan, legendariske managern Sir Alex Fergusons högra hand 2008-2013.

– De har tappat Manchester Uniteds strategi. Nu handlar det snarare om att köpa än att producera egna talanger. En kille som Danny Welbeck har varit en del av Uniteds identitet och den har blivit förstörd nu. Ingen vet vad som kommer hända i framtiden nu men de har tappat den gamla identiteten, säger Phelan till BBC.

Sir Alex Ferguson byggde sitt mest framgångsrika lag kring spelare från den egna akademien i David Beckham, Paul Scholes, Phil och Gary Neville samt Ryan Giggs. Den förstnämnde hoppas att den strategin ändå ska förbli.

Beckham: Det Ferguson byggde

– Manchester United har alltid köpt spelare men också haft ett fantastiskt scoutingsystem som Sir Alex Ferguson byggde för ett antal år sedan där vi skapade egna talanger. Det är något som vi gjort i flera år nu. Louis van Gaal är en bra och respekterad manager och projektet med Manchester United kommer förhoppningsvis pågå och vara framgångsrikt över några år. Men jag hoppas att vi fortfarande får fram unga spelare som slår sig in, säger David Beckham till BBC.