Welbeck: ”Spännande att det äntligen händer”

Nöjd med Arsenal - måste bryta förbannelsen med nummer 23

1 av 3
FOTBOLL

Han löste affären med Arsenal i sista stund.

I första intervjun efter övergången berättar Danny Welbeck att han länge velat lira för ”Gunners”.

– Det känns mycket spännande att det äntligen händer, säger 23-åringen.

En minut innan tidsfristen gick ut blev Danny Welbeck klar för Arsenal. Den 23-årige anfallaren kostade 186 miljoner kronor.

Manchester United-profilerna David Beckham och Mike Phelan har kritiserat ”Red Devils”, menar att Welbeck var ”en del av Uniteds identitet och den har blivit förstörd nu.”

Welbeck blev Arsenals femte värvning den här sommaren.

– Det känns spännande. Det är fantastiskt att vara en del av den här klubben, ett lag som har jag följt i Premier League. Jag har tänkt att jag någon gång skulle spela för den här klubben, det känns mycket spännande att det äntligen händer, säger Welbeck till Arsenals hemsida.

”Tror Arsenal var rätt beslut”

Anfallaren är född i Manchester och plockades upp i Uniteds akademi som 11-åring.

– Jag har varit där sedan jag var en liten pojke och hade en fantastisk tid där. Det här är nästa steg i min utveckling, att komma till Arsenal, visa folk vad jag verkligen kan som fotbollsspelare och förhoppningsvis vara på en plats där jag vill vara, säger Welbeck.

– Det känns som jag verkligen ha tagit rätt beslut i den här situationen. Jag tror verkligen att komma till Arsenal var rätt beslut.

Nummer 23 på ryggen

Welbeck bar nummer 19 på ryggen i United, så blir det inte i Arsenal, det numret har Santi Cazorla.

I Arsenal har Welbeck valt nummer 23, och Ekstra Bladet skriver att det är dags att bryta förbannelsen kring det numret. Tidigare har Nicklas Bendtner och Andrej Arsjavin haft nummer 23.