”Önskar att jag kan återvända till United”

Ronaldo med kärlekshälsning till gamla klubben

1 av 5
FOTBOLL

Med Real Madrid vann han Champions League förra säsongen.

Men när förra klubben Manchester United har det kämpigt lider Cristiano Ronaldo.

– Det är en fantastisk klubb och de förtjänar bättre.

När han såldes från Manchester United blev han världens dyraste fotbollsspelare. I dag, fem år senare, är Cristiano Ronaldo Real Madrid överlägset största stjärna och kan njuta av att vara regerande Champions League-mästare.

Samtidigt genomgår hans gamla klubb, United, den största krisen sedan Sir Alex Ferguson tog över klubben. Men i en intervju med Daily Mail skickar Ronaldo en hälsning till England som lär värma många United-hjärtan, och tända en glimt av hopp.

– Jag älskar Manchester. Alla vet det eftersom jag sagt det många gångar. Manchester har en plats i mitt hjärta. Jag lämnade många goda vänner där. Supportrarna är fantastiska och jag önskar att jag kan återvända en vacker dag, säger Ronaldo.

Hyllar Di Maria och Falcao

Och även om United inte längre är en klubb som spelar i Champions League är den portugisiska superstjärnan övertygad om att klubben snart är tillbaka i finrummet. Mycket tack vare värvningarna av Radamel Falcao och Angel Di Maria – en av Ronaldos bättre vänner från Real Madrid.

– Det här är sånt som händer. Bra stunder, och dåliga stunder. Manchester går just nu genom en sämre period. Fjolårssäsongen var fruktansvärd och årets säsong har inte börjat bra heller. Men jag tycker att de handlat bra i Di Maria och Falcao. Jag tror att laget kommer att bli mycket bättre. Jag vill se dem göra bättre ifrån sig eftersom det är en fantastisk klubb och de förtjänar bättre, säger Ronaldo.

”Tro mig...”

Portugisens kontrakt med Real Madrid sträcker sig till 2018, då han hunnit blir 33 år gammal.

– Jag är lycklig här i Madrid och har fyra år kvar, men i framtiden vet man aldrig. Jag älskade verkligen att vara i United. Tro mig, de kommer att bli ett bra lag igen. Jag är övertygad om det, säger Ronaldo.

I dagarna antydde Ronaldo att Real Madrids president Florentino Perez gjort fel värvningar och försäljningar under sommarens transferfönster.

ARTIKELN HANDLAR OM