"Spurs” inte till salu

Ryktades säljas – för 11 miljarder

Foto: AP
FOTBOLL

Uppgifter i brittisk press har talat om att Premier League-klubben Tottenham Hotspur varit till salu – för 11 miljarder kronor.

Men nu slår ledningen ifrån sig i ett pressmeddelande:

"Varken klubben eller majoritetsägaren för några sådana diskussioner", skriver man på klubbens hemsida.

Tottenham står inför utmaningar kring arenafrågan; klubben har vuxit sig för stor för White Hart Lane och vill ha en ny arena färdig till säsongen 2018/19.

Och mitt i dessa flyttplaner har brittisk press börjat spekulera i att ägaren Joe Lewis, som köpte klubben för 13 år sedan för omkring 250 miljoner kronor, skulle vilja sälja klubben.

Något klubben nu dementerar med bestämdhet. Tottenham Hotspur är inte till salu, meddelar man på sin hemsida.

"I motsats till de senaste ryktena i pressen så för varken klubben eller majoritetsägarna av klubbens aktier några diskussioner om att sälja klubben. Fokus ligger helt och fullt på att leverera det nya arenaprojektet", skriver klubben.

Kan spela på Emirates Stadium

Anledningen till spekulationerna om en försäljning kan förstås vara att klubben mycket riktigt börjat samtala med olika finansiärer – men bara kring arenafrågan:

"Vi är i ett läge där vi börjar närma oss flera olika finansiella institutioner och potentiella sponsorer med tanke på utvecklandet av den nya stadion", skriver man.

I och med det nya arenabygget lär Tottenham behöva spela en säsong (antagligen 2017/18) på en annan arena och där nämns, enligt The Guardian, bland annat Wembley, League 1-laget MK Dons hemmaarena Stadium MK – och Arsenals arena Emirates Stadium.