Van Gaal: Därför sålde jag Welbeck

Fick försvara försäljningen

FOTBOLL

Att sälja Danny Welbeck till Arsenal har rört upp känslorna hos många United-fans.

Nu förklarar Louis van Gaal varför han inte ville behålla anfallaren.

– Han håller inte samma nivå som Rooney och van Persie, och det är standarden här, säger managern.

Många experter och United-ikoner har ställt sig kritiska till att Louis van Gaal sålde Danny Welbeck till ligarivalen Arsenal på deadline day.

– Jag kan inte förstå det, att de släppte Danny. Det är helt galet i min värld, berättade Rio Ferdinand förra veckan.

På en presskonferens under torsdagen fick holländaren van Gaal tillfälle att förklara försäljningen när nyförvärven Radamel Falcao och Daley Blind presenterades officiellt.

– Danny Welbeck har varit är sedan han var nio år. Han kom tillbaka från Sunderland där han var utlånad och gjorde tre säsonger i United, men han håller han inte samma nivå som (Wayne) Rooney och (Robin) van Persie, och det är standarden här, säger Louis van Gaal.

Hyllade Falcao

Istället för att satsa på den 23-årige, United-fostrade Welbeck, valde managern att plocka in superstjärnan Radamel Falcao för stora pengar – ett beslut som van Gaal verkar nöjd med.

Colombianen ska vara redo för spel mot QPR på söndag.

– Idag på träningen hade han (Falcao) en chans, då blev det mål. Det var därför vi släppte honom (Welbeck), inte bara på grund av Falcao,utan också för att ge de unga spelarna en chans. Jag har gett alla spelare chansen att övertyga mig.

Kritiken mot Louis van Gaal har också rört Manchester Uniteds nya transferstrategi – där tränaren anklagas för att ha ”förstört identiteten”.

Förnekar ny strategi

Det argumentet avfärdades av United-bossen.

Danny Welbeck och Tom Cleverly må ha lämnat – samtidigt har anfallslöftet James Wilson, 18, plockats upp i seniortruppen.

– Att satsa på ungdomar är Manchester Uniteds policy och den behöver vi. När vi släpper spelare till andra klubbar, är det för att låta yngre spelare få chansen. Vi vill ge de unga spelarna chansen och frågan är nu om det kan ta den? Det är riskfyllt, men Manchester United har alltid haft spelare som växer upp inom truppen. Det är så vi vill ha det, säger van Gaal.