Van Gaal slår undan spekulationer

"I bättre form än någonsin"

Foto: AFP
Van Persie.
FOTBOLL

Manchester Uniteds dyra lån av Falcao förvånade många.

Det spekulerades i att klubben var orolig över Robin van Persies skadesituation – något Louis van Gaal viftade undan på Falcaos första träning med laget.

– van Persie är i bättre form än någonsin, säger United-managern.

I dag välkomnades både Monaco-lånet Falcao och Ajax-nyförvärvet Daley Blind till Old Trafford när duon, som värvades på transferfönstrets sista öppna dag, gjorde sin första träning med laget.

Och Falcao imponerade direkt på sin nye manager Louis van Gaal som är övertygad om att den 28-årige colombianen är rätt val för klubben.

– I dag hade han en chans och bollen satt i nät. Han har bekräftat det (att han är rätt val) under sin första träning, säger holländaren enligt klubbens Twitterkonto.

Manchester United hade redan Wayne Rooney och Robin van Persie i truppen när man valde att plocka in storstjärnan Falcao på lån; något som satte fart på spekulationer kring Robin van Persies skadesituation.

Falcao trygg med sitt knä

Men holländaren spelade nittio minuter i Hollands EM-kvalmöte med Tjeckien i tisdags och van Gaal avfärdar ryktena om att klubben skulle vara oroliga för van Persie.

– Han är i bättre form än någonsin, säger han.

Falcao, som presenterades med matchtröja på innerplan innan träningen, tror på sin United-flytt och är också säker på att han är fullt rehabiliterad från den knäskada som fick honom att missa sommarens VM-slutspel.

– Jag är säker på min fysiska form och jag känner mig komfortabel med mitt knä, säger colombianen till klubbens hemsida.

"Vill stanna många år"

Och trots att lånet först och främst sträcker sig ett år är Falcao redo för ett mångårigt uppdrag i Uniteds tröja.

– Jag vill stanna här i många år och skapa historia med klubben, säger han enligt klubbens Twitterkonto.

Falcao ska vara tillgänglig för spel mot QPR på söndag.