Vakna, Arsenal!

Tidiga matcher en mardröm: ”Tänker för mycket”

FOTBOLL

Tidiga matchstarter mot toppkandidater.

Det är knappast Arsenals melodi.

– Ibland tänker vi på det lite för mycket, säger tränaren Arsene Wenger inför tidiga mötet mot Manchester City.

Förra säsongen hade Arsenal stora problem när laget spelade tidiga bortamatcher, klockan 13.45.

På Etihad Stadium blev det torsk med 3–6, mot Liverpool förlorade ”Gunners” med 1–5 och i derbyt mot Chelsea blev man förnedrade, 0–6.

Brittisk media spekulerar i om tidiga matchtider har blivit ett hjärnspöke för Arsenal-spelarna.

– Det har snarare handlat om kvalitén på våra motståndare och bristen på kvalitén hos oss, inte avsparkstiden, säger Wenger och fortsätter:

– Men ibland tänker vi på det lite för mycket. Jag gillar att spela 13.45, det är en bra tid, säger Wenger inför mötet mot topprivalen Manchester City på Emirates.

På hemmaplan har dock spelarna vaknat till liv i tid.

– I FA-cupen har vi gjort fantastiska matcher klockan 13.45. Det handlar inte om kickoff-tiden, det handlar om vår insats, vilken inställning vi har. Om vi spelar klockan två eller fyra, det är bara snack, det handlar om hur vi uppträder, säger Wenger.

Debut för Welbeck

I hemmalaget är skadade Aaron Ramsey ett frågetecken – men Arsenal-fansen lär i stället få stifta bekantskap med nyförvärvet Danny Welbeck för första gången.

Den förre United-anfallaren väntas gå in i startelvan som ensam anfallare.

– Jag ser honom i mitten snarare än ute på kanterna men det som är bra för oss är att han ska spela i alla tre positioner, även bakom strikern om det behövs, säger Arsene Wenger till klubbens hemsida.

”Gunners” har redan slagit Manchester City under säsongen, i Community Shield-mötet på Wembley den 10 augusti.

– Vi har nu möjligheten att visa att vi har växt som lag, att vi är mognare och redo att slåss, så låt oss göra det, säger Wenger.

FAKTA

’GUNNERS’ TUNGA TORSKAR VID TIDIG KICKOFF

14 december 2013

Manchester City–Arsenal 6–3

Arsenal reste till Manchester med en sexpoängsledning ner till fyran City. Förutom en tung förlust passade mittfältsstjärnan Jack Wilshere på att skämma ut sig genom att visa långfingret mot hemmapubliken.

2 augusti 2014

Liverpool–Arsenal 5–1

Redan efter 20 minuter hade Liverpool gjorde fyra mål på ett ihåligt Arsenal. I andra halvlek ökade Raheem Sterling på till 5–0 innan Mikel Arteta räddade Arsenal från en historisk förlust på Anfield.

22 mars 2014

Chelsea–Arsenal 6–0

Arsene Wengers 1000:e match vid rodret. Det slutade med att hans bygge kapsejsade. Efter en mardrömsstart föll laget med 0–6. Fransmannen höll aldrig någon presskonferens efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM