Ferdinand om Moyes i United: ”Pinsamt”

”I en hemmamatch mot Fulham hade vi 81 inlägg. Jag tänkte, varför gör vi det här? Andy Carroll spelar inte för oss”, skriver Ferdinand i sin biografi.
FOTBOLL

David Moyes misslyckades i Manchester United.

Rio Ferdinand, 35, är knappast imponerad av skottens arbete i storklubben.

”Det var pinsamt”, skriver Ferdinand i sin nya bok enligt The Telegraph.

Foto: AP

David Moyes fick uppgiften att ta över Manchester United efter Sir Alex Ferguson.

Det gick inget vidare.

Skotten tvingades lämna sitt uppdrag innan Premier League-säsongen var över och de regerande engelska mästarna var långt ifrån att kvalificera sig för årets Champions League.

Kritiken mot Moyes har varit hård – och inte heller Rio Ferdinand sparar på krutet.

Petad i CL-mötet

I sin nya bok, som återges av The Telegraph, delar den förre United-backen ut flera sågningar mot sin förre tränare. Ferdinand minns särskilt en petning inför Uniteds Champions League-möte med Bayern München. Enligt Ferdinand kom beskedet från Moyes på en öppen träning med motiveringen att tränaren önskade mer fart i försvarsspelet.

”Det dödade mig. Innerst inne ville jag skrika och gripa tag i honom. Men jag är en lagspelare, så jag var tvungen att bita mig i tungan. Men det var nog mitt enskilt värsta ögonblick någonsin i United.

”Andy Carroll spelar inte för oss”

Inte heller taktiken får några rosor av Rio Ferdinand, som numera spelar för QPR och förra veckan var kritisk mot att United släppte Danny Welbeck till Arsenal.

”Ibland var vår huvudtaktik att slå långa, höga bollar diagonalt. Det var pinsamt. I en hemmamatch mot Fulham hade vi 81 inlägg. Jag tänkte, varför gör vi det här? Andy Carroll spelar inte för oss”, skriver han.

Ferdinand fortsätter:

”Andra gånger ville han ha massa passningsspel. Han kunde säga: ”i dag vill jag ha 600 passningar, förra veckan var det bara 400. Vem bryr sig? Jag gör hellre fem mål på tio passningar.

ARTIKELN HANDLAR OM