Kängan mot Balotelli – ”Zlatan gjorde 30 mål”

Foto: SCANPIX
Zlatan Ibrahimovic och Mario Balotelli.
FOTBOLL

Mario Balotelli bör ”se sig själv i spegeln”.

Det menar Sampdoria-anfallaren Stefano Okaka, som hävdar att Zlatan Ibrahimovic är måttstocken för ”en stor mästare”.

– När Ibrahimovic spelade i Italien gjorde han 30 mål per säsong, säger Okaka enligt Goal.

Mario Balotelli har startat ett nytt fotbollskapitel i Liverpool och lämnat ett mindre lyckat kapitel i AC Milan bakom sig. Efter att ha burit den italienska klubben till en Champions League-plats under sitt första halvår i klubben var fjolårssäsongen en besvikelse för både Balotelli och Milan.

Och i ett oväntat utspel från Sampdoria-anfallaren Stefano Okaka, var anledningen till Balotellis mindre lyckade andra säsong att han saknar Zlatan Ibrahimovics mognad som spelare.

– Är faktumet att Balotelli lämnat Serie A för England ett misslyckande för vår fotboll? Nej, om det är någon som misslyckats så är det han. Tror han att stora mästare aldrig är under press? När Ibrahimovic spelade i Italien gjorde han 30 mål per säsong, säger Okaka enligt Goal.

”Se sig själv i spegeln”

För ett Milan som slutade åtta under fjolårssäsongen gjorde Balotelli 14 mål. Inte tillräckligt menar Okaka.

– Han kan inte hålla på att skylla på andra. Mario är en bra spelare men om han hade problem i Italien är det hans eget ansvar. Vid vissa tillfällen i livet måste man stanna upp och se sig själv i spegeln. Faktumet att han är en bra spelare kvarstår och den här flytten till England kanske hjälper honom att hitta den hunger han en gång hade, säger Okaka.

Balotelli har hunnit starta två ligamatcher för Liverpool i år, utan att hitta nätet.