Ole Gunnar Solskjaer lämnar Cardiff

FOTBOLL

Ole Gunnar Solskjaer tog över som manager i Cardiff under förra säsongen men lyckades inte rädda laget kvar i Premier League.

Efter en tveksam start på säsongen i Championship får han nu lämna klubben.

Redan under gårdagen kom uppgifter om att Ole Gunnar Solskjaer var på väg att lämna Cardiff. Efter diskussioner mellan Solskjaer och klubbledningen kom idag kom det definitiva beskedet att Solskjaer lämnar tränaruppdraget.

Solskjaer tog över tränarposten mitt under förra säsongen men lyckades inte rädda kvar klubben i Premier League.

Trots degraderingen fick norrmannen fortsatt förtroende från klubbens kontroversielle ägare Vincent Tan. Till klubbens hemsida säger Vincent Tan att han har trott på Solskjaer men att resultaten nu gör det nödvändigt med en förändring.

I ett meddelande på klubbens hemsida säger Solskjaer:

– Jag vill tacka klubbens ägare Vincent Tan för att jag fått förtroendet att leda klubben. Jag önskar honom all lycka att föra Cardiff till nya framgångar. Vi har olika filosofi om hur klubben ska drivas och detta har fått mig att kliva åt sidan.

Nio månader på posten

Under inledningen av säsongen har Cardiff endast vunnit två1 utav sju matcher. Laget har bara skrapat ihop åtta poäng och ligger för närvarande på en 17:e plats i tabellen.

Solskjaer tog över tränaruppdraget efter Malky Maccay i början av året och får nu alltså lämna efter bara nio månader på posten. Det är inte klart vem som tar över efter Solskjaer.

■ ■ ■

Åtta månader – så länge fick Felix Magath stanna som fotbollsmanager i Fulham. Magath tog över Fulham i februari med uppgift att rädda klubben kvar i Premier League. Det lyckades inte, men den hårdföre tysken fick fortsatt förtroende. Men även i League Championship har det gått uselt. Efter blott en seger på de sju första matcherna och en jumboplats i tabellen fick 61-årige Magath på torsdagen respass.

Droppen blev onsdagens förlust, då Nottingham hemma vände 2–3 med 13 minuter kvar till seger med 5–3.