”Är mitt största misstag”

Wenger kunde haft alla superstjärnor – ångrar en bittert

1 av 5
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, Yaya Touré, Juan Mata, Gareth Bale, Gary Cahill och Didier Drogba hade alla kunnat spela för Arsenal.

Men det är en miss managern Arsene Wenger ångrar mer än alla andra.

– Mitt största misstag är att jag var så nära att värva Cristiano Ronaldo, säger fransmannen enligt Daily Mail.

2011 var Juan Mata nära Arsenal – men hamnade i Chelsea istället. 2012 ville Gary Cahill gå till Arsenal – men släpptes även han till Chelsea. Om vi snurrar tiden ännu lite längre tillbaka är stjärnor som varit och vänt på Arsenals träningsanläggning ännu fler.

Drogba kostade 1,1 miljoner

2000 var Zlatan Ibrahimovic på besök men valde att åka hem till Malmö igen efter det klassiska citatet “Zlatan doesn’t do auditions,” på Wengers begäran om ett provspel. Året efter tittade en ung Didier Drogba förbi med en prislapp på motsvarande 1,1 miljoner kronor.

– Jag missade honom när han spelade i Frankrike trots att jag visste att han var en bra spelare, säger Arsene Wenger nu enligt Daily Mail.

Något fransmannen bittert skulle komma att ångra då Drogba 2004 lämnade Frankrike för Chelsea och senare kom att göra 15 mål på 15 matcher mot just Arsenal.

– Han sårade oss i så många stora matcher. Om han spelat för oss hade det inte hänt, säger Wenger.

Även Drogbas landsman Yaya Touré spelade för Arsenal i en träningsmatch 2003 men insatsen beskrevs av Wenger som ”fullständigt ordinär”. Managern såg ändå potential i Touré men mittfältaren ville inte vänta på ett arbetstillstånd och fortsatte istället karriären i Ukraina.

Bästa värvningen: Lauren

Trots alla de missarna är det en som svider mer än någon annan för Arsene Wenger.

– Mitt största misstag är att jag var så nära att värva Cristiano Ronaldo. Inte nog med att jag inte fick honom, han skrev på för Manchester United så självklart är det något som smärtar än i dag.

Den 64-årige managern fick frågorna på ett sponsorevent och avslöjade där också vilken spelare han anser är klubbens bästa värvning någonsin.

– Jag har aldrig sagt vilken spelare som varit bäst men jag tycker att värvningar som Lauren, en kille du upptäcker innan någon annan gjort det. Han var en högermittfältare som jag använde som högerback och som blev en del av ”the Invincibles”.