Rädd att bli mobbad – då ryckte Manchester United-stjärnan ut

”Det var nog för mig att se min son lycklig”

1 av 4 | Foto: MANCHESTER EVENING NEWS
FOTBOLL

Åttaårige Manchester United-supportern James Collins sparade födelsedagspengar för att köpa Adnan Januzajs matchställ.

Bara ett par dagar senare bytte belgaren nummer och James ville inte bära stället av rädsla för att bli mobbad.

Då ryckte Januzaj ut för att hjälpa till.

Manchester Uniteds supertalang Adnan Januzaj förärades i sommar med ett nytt tröjnummer. Den 19-årige belgaren fick ta över den klassiska nummer elva från klubbikonen Ryan Giggs, som lade skorna på hyllan för att ta över som assisterande tränare.

För Januzaj var det just en ära.

– Det är en stor ära för mig och min familj. Jag kommer förstås att känna lite extra press med tanke på vilken legender som burit den innan mig, men det gläder mig verkligen, sa Januzaj till klubbens hemsida.

Rädd att bli mobbad

Någon som inte alls var lika glad över nummerbytet var Manchester United-supportern James Collins, 8. Bara dagar tidigare hade han köpt ett helt matchställ med Januzajs namn och gamla nummer, 44, på rygg och shorts.

Manchester Evening News skrev om James förtvivlan över att ha spenderat sina sparade födelsedagspengar på kläderna, som nu blivit inaktuella.

James vägrade att ha på sig matchstället, som kostat honom motsvarande drygt 1 100 kronor, då han var rädd att bli mobbad för tabben.

”En dröm”

Efter den uppmärksammande historien fick unge James en inbjudan till Uniteds träningsanläggning. Mamma Cheryl berättar för Manchester Evening News om dagen:

– Vi blev inbjudna och de sa att de hade en liten överraskning för James. Adnan Januzaj kom ut med en ny tröja. James var så glad. Han blev lite starstruck och gick runt med ett leende hela dagen. Januzaj sa att han hört att James haft lite problem med tröjan och kallade honom för ”min vän”, säger mamma Cheryl och fortsätter:

– Det var verkligen fint. Det var nog för mig att se min son lycklig. För honom att bli inbjuden och få träffa Januzaj var en dröm som gick i uppfyllelse.

Efter genombrottssäsongen i fjol har Januzaj ännu inte fått starta någon ligamatch denna säsong. Förra helgen stod han dock för ett hattrick i U21-lagets seger mot Sunderlands motsvarighet.

ARTIKELN HANDLAR OM