Bedragare i United – klar för division 9

Foto: Tadcaster Albion.
FOTBOLL

När Jonathan Greening tog emot Champions League-medaljen med sitt Manchester United 1999 kände han sig som en bedragare.

Nu är han klar Tadcaster Albion i division 9.

”Vilken fantastisk värvning!”, skriver klubben i ett uttalande.

Inför säsongen 1998/99 köptes Jonathan Greening till Manchester United från York City för motsvarande drygt 5 miljoner kronor. Därefter var han en del av United-truppen som vann den historiska trippeln samma säsong.

Han gjorde ett avtryck som inhoppare i FA-cupen men i Europaspelet var det annorlunda.

– Jag satt på bänken när vi slog Bayern i finalen. Men jag spelade inte en minut i Europa den säsongen. Jag kände mig lite som en bedragare när jag tog emot medaljen, sa Greening i en intervju med BBC 2001.

Spelade Europa League-final 2010

Trots att den engelske mittfältaren bara gjorde 14 matcher för storklubben fortsatte han en fullt respektabel karriär i klubbar som Middlesbrough, Fulham och West Bromwich.

För de sistnämnda spelade han hela 196 matcher, och med Fulham spelade han i Europa League-finalen mot Atletico Madrid 2010.

För en vecka sedan meddelade han att fotbollskarriären var över, men Greening kunde bevisligen inte hålla sig borta från bollen. 35-åringen är nu klar för Tadcaster Albion i den engelska motsvarigheten till division 9.

Klubben bekräftar den imponerande värvningen på sin hemsida.

”Vilken fantastisk värvning!”, skriver klubben i ett uttalande.

I Tadcaster blir han lagkamrat med sin bror Josh.

”Ett enormt nyförvärv för oss”, skriver Tadcaster-spelaren Paddy Miller på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM