Ledsen, du spelar!

”Tvingas” möta sitt gamla lag

FOTBOLL

När Frank Lampard skrev på för Manchester City förekom uppgifter om att 36-åringen skulle slippa möta sitt gamla lag Chelsea.

Nu meddelar managern Manuel Pellegrini att den påstådda överenskommelsen inte gäller.

– Han kommer vara med i truppen, säger Pellegrini enligt Daily Mail.

Frank Lampard i City-tröjan.

Det var Sky Sports som inför Frank Lampards utlåning från New York City FC till Manchester City påstod att överenskommelsen innehöll en klausul som gav 36-åringen rätt att avstå matcherna mot hans gamla klubb Chelsea. Lampard lämnade London-klubben i somras efter 13 säsonger för spel i amerikanska MLS och hans omedelbara utlåning till rivalen City var kontroversiell.

”Förändrar inte mina känslor”

– Det här förändrar inte mina känslor jag har haft för Chelsea genom åren. Jag hade en fantastisk tid där och det kommer alltid att vara en fantastisk del av min karriär. Det här är uppenbart bara professionellt från min sida, det är en möjlighet att fortsätta spela för ett topplag i den bästa ligan i världen, sa Lampard när affären presenterades.

Men nu meddelar City-managern Manuel Pellegrini att Chelseas fans kan göra sig redo på att se sin gamle ikon i bortamötet med Manchester-klubben på söndag. Daily Mail skriver om nyheten med bildtexten ”Ledsen Frank, men du spelar” från Pellegrinis mun.

”De ville inte ha honom”

– Frank ingår i vår trupp som presenteras i morgon. Jag tror inte att det är ett svårt beslut för honom. Jag tror att Frank inte fortsatte i Chelsea eftersom de inte ville ha honom, inte för att han ville komma hit till Manchester City, säger Pellegrini och fortsätter:

– Han kunde inte fortsätta spela för laget han representerat hela sitt liv. Han har all rätt att fortsätta spela fotboll. Han kom hit och vi är nöjda med honom, säger managern om mittfältaren som kom till Chelsea från West Ham 2001.