Därför har Yaya Touré tappat formen

Inför stormatchen: "Han har personliga problem"

FOTBOLL

Yaya Touré har startat säsongen svagt.
Nu förklarar Manuel Pellegrini varför.
– Han har haft personliga problem, säger Manchester Citys tränare och hänvisar till att mittfältarens bror dog i somras.

På söndag tar regerande mästarna Manchester City emot obesegrade serieledarna Chelsea. På hemmalagets innermittfält lär Yaya Touré starta. Ivorianen har haft en tung start på säsongen, och inte alls presterat på den nivå vi vande vid oss förra säsongen. På presskonferensen inför morgondagens match försöker Manchester Citys tränare Manuel Pellegrini förklara varför. Enligt chilenaren lider Touré fortfarande av yngre brodern Ibrahim Tourés död tidigare i somras. Kolo och Yayas bror dog i cancer under VM, och enligt Pellegrini har Yaya haft svårt att hantera tragedin.

"Han får alltid kritik..."

– Yaya är en spelare som kan göra skillnaden i stora matcher. Några av er tycker kanske att det är konstigt att han inte är i så bra form, men kanske hade han stora personliga problem med sin bror. Inte för vad som skrevs i medierna, men på grund av hur han känner sig (över dödsfallet). Kanske är det därför som han inte presterar så bra som han kan för tillfället, säger Pellegrini enligt The Telegraph.

Nu vill tränaren att klubben verkligen stöttar mittfältsdynamon.

– Hela laget, och tränaren, måste stötta honom för han är en väldigt viktig spelare. Han gör skillnad och jag är säker på att han kommer tillbaka i bästa formen igen. Men han får alltid kritik...