Vändningen: Från burop till hyllningar

Alan Pardew kom undan på St James's Park

FOTBOLL

Allt var upplagt för en aggressiv kampanj mot Alan Pardew.
Då bytte Newcastles supportrar spår.
I stället hyllades cancersjuke Jonas Gutierrez med sånger och banderoller.

En betydande del av Newcastles supporterkollektiv har tröttnat på tränaren Alan Pardew. Det allmänna missnöjet mot 53-åringen kulminerade under veckan med stora protester. Engelska medier rapporterade att dagens match mot Hull skulle ramas in av särskilt intensiva supporterprotester.

Buropen vändes till hyllningar

I flera intervjuer har Alan Pardew berättat om hur det skulle bli att gå ut inför en fientlig hemmapublik. Men när lagen sprang ut på St James's Park var buropen och ramsorna förhållandevis milda mot den kritiserade tränaren, även om många höll upp massprducerade lappar med texten: "Sparka Alan Pardew".
Anledningen?
Majoriteten av publiken valde att, i stället för att fokusera på Pardew, hylla mittfältaren Jonas Gutierrez. Argentinaren, som representerat Newcastle sedan 2008, har drabbats av testikelcancer. Medspelarna gick ut på planen iförda särskilda tröjor för att hedra lagkamraten. På magen stod det "Skynda dig, mannen. Bli frisk snart", och på ryggen hade klubben tryckt "Jonas. 18".

"Var stark, Jonas"

De hätska buropen och protesterna mot Pardew blev till sånger och hyllningar till Gutierrez. Banderollen "Stay Strong, Jonas" fanns dessutom uppsatt på läktaren.

Matchen slutade 2-2, sedan Papiss Cissé nätat två gånger om för Newcastle sista kvarten. Anfallaren drog av sig matchtröjan och visade en t-shirt med texten "Always looking forward, Jonas". Därefter sprang han fram till Alan Pardew och tackade sin tränare.

FAKTA

Matchfakta

Newcastle–Hull 2–2 (0–0)

0–1 Nikica Jelavic (48), 0–2 Mohamed Diame (68), 1–2 Papiss Cisse (73), 2–2 Papiss Cisse (87).

ARTIKELN HANDLAR OM