Låtsades vara stjärnan på lyxhotell & klubbar

Förre Liverpool-spelaren gripen av polis: Svindlade bort 175 000 kronor

Medi Abalimba (höger) låtsades vara Chelsea-spelaren Gael Kakuta (vänster)
FOTBOLL

Medi Abalimbas egen fotbollskarriär nådde aldrig högre än till Liverpools reserver.

Nu har 25-åringen gripits av polis efter att ha lurat till sig 175 000 kronor genom att låtsas vara Chelsea-spelaren Gael Kakuta, skriver Daily Mail.

Det är en synnerligen märklig historia som rullats upp i England. Medi Abalimba ska ha bott på lyxhotellen Corinthia och Millennium Knightsbridge för motsvarande drygt 112 000 kronor. Sedan ska 25-åringen ha festat upp drygt 58 000 kronor på en nattklubb i Manchester, skriver Daily Mail.

Fälld av sin dricks

Abalimba skrev upp allt på kredit genom att låtsas vara Chelsea-spelaren Gael Kakuta. Först när den förre fotbollsspelaren, som en gång representerade Liverpools reservlag, dricksade personalen på Mandarin Oriental hotell i Hyde Park med ett par märkesskor kom polisen på honom.

Polisen fann Medi Abalimbas fingeravtryck på skorna och kunde därmed slå fast att det inte var Gael Kakuta, som gästen själv påstod, som bott på hotellet och sedan flytt från sin räkning. 25-åringen har nu erkänt fem olika fall av bedrägeri och sitter i häktet i Manchester i väntan på dom.

Gael Kakuta har tillhört Chelsea sedan 2007 men är just nu utlånad till spanska Rayo Vallecano.