”Han är rörd och gråter ju nästan”

Sänkte ”sin klubb” – sedan tackade Lampard ”fel fans”

FOTBOLL

Det påstods att Frank Lampard skulle slippa spela mot sitt gamla lag men 78 minuter in i toppmatchen byttes Chelsea-ikonen in för Manchester City.

Sju minuter senare räddade Lampard 1-1 för City – och vägrade att fira för att istället tacka Chelseas klack efter matchen.

– Jag hade 13 otroliga år i Chelsea. Jag saknar ord nu... Jag förväntade mig inte att göra mål och att Chelsea-fansen skulle sjunga för mig, säger Lampard till BBC.

Mycket handlade om Frank Lampard redan inför söndagens toppmatch i Premier League. 36-åringen lämnade i somras Chelsea, som han då hade representerat sedan 2001, efter att klubben inte erbjudit honom något nytt kontrakt.

”Hade varit oprofessionell”

Nya klubbvalet föll på amerikanska New York City FC men eftersom säsongen där inte är igång lånades mittfältaren ut. Till Chelseas rival Manchester City.

– Det här förändrar inte mina känslor jag har haft för Chelsea genom åren. Jag hade en fantastisk tid där och det kommer alltid att vara en fantastisk del av min karriär. Det här är uppenbart bara professionellt från min sida, det är en möjlighet att fortsätta spela för ett topplag i den bästa ligan i världen, sa Lampard.

Efter att affären presenterats talades det om att Lampard skulle slippa möta sitt gamla lag Chelsea men när truppen till söndagens toppmöte tagits ut fanns mittfältaren med. 78 minuter in i matchen byttes 36-åringen också in.

– Det är tufft. Jag hade varit oprofessionell om jag inte kommit hit och gjort mitt jobb men det är tufft. Jag hade 13 otroliga år med Chelsea-fans så det är blandade känslor, säger Lampard till BBC.

Bjöds in av en utvisning

Chelsea ledde då sedan André Schürrle petat in Eden Hazards vackra inspel i öppet mål. Gästerna var länge det underlägsna laget men efter att Citys Pablo Zabaleta visats ut, till följd av ett bråk med Diego Costa, bjöds Chelsea in i matchen.

Därför var läget prekärt när Lampard fick löpa in på planen i ljusblått istället för mörkblått. Efter att James Milner satt ner bollen kunde Lampard sedan kasta sig fram och bli poängräddande hjälte med 1-1 på volley.

Hemmapubliken jublade högt men 36-åringen själv vägrade att fira målet mot sin gamla klubb. Efter matchen valde Lampard att gå fram till Chelseas klack och tacka dem för stödet.

– Jag hade 13 otroliga år i Chelsea. Jag saknar ord nu... Jag förväntade mig inte att göra mål och att Chelsea-fansen skulle sjunga för mig. Det är känslosamt. Jag spelar för den här klubben men Chelseas fans behandlar mig ändå briljant. Jag är verkligen fast i mitten här, säger Lampard till BBC.

Det var också en märkbart tagen Frank Lampard på planen.

– Han är rörd. Han gråter ju nästan, säger experten Pontus Kåmark i Viasat Fotboll.