Liverpool vann efter straffdrama

Foto: AFP
Liverpool är vidare i ligacupen efter ett närmaste osannolikt straffdrama hemma mot Middlesborough. Det krävdes totalt 15 straffomgångar innan hemmalaget kunde titulera sig som segrare.
FOTBOLL

Till slut började straffpunkten bli sliten.

Det krävdes 30 straffar för att avgöra ligacupmötet mellan Liverpool och Middlesborough.

”Boros” Albert Adomah missade – och Liverpool undvek fiasko i den tredje omgången av cupen.

Foto: TV10
Albert Adomah missade Middlesborough sista straff.

Det såg ut att bli en enkel resa i ligacupen för Liverpool när 17-årige mittfältaren Jordan Rossiter gjorde 1-0 i den tionde minuten.

Men efter en dryg timme – efter ett inspel från höger – höll sig Adam Reach framme och ordnade 1-1 för Middlesborough.

Touré orsakade straff

Matchen gick till förlängning, där Liverpool pressade tillbaka Championship-klubben. I början av andra förlängningshalvleken kom också utdelningen, Suso tryckte in 2-1 till Liverpool.

Allt såg ut att vara avgjort, klockan tickade upp på stopptid i förlängningen. Då kom misstaget från Kolo Touré.

Försvararen rev ned en Middlesborough-spelare och domaren pekade på straffpunkten. Inhopparen Patrick Bamford sköt kyligt in 2-2 och tvingade fram straffavgörande.

15 straffomgångar

Det blev ett straffmaraton där spelarna bjöd på kyliga straffar, det var bara Bamford och Raheem Sterling som missade under den ordinarie straffläggningen.

Alla spelare i lagen sköt minst en straff, det var inte förrän i den 15:e omgången som avgörandet kom. Albert Adomah sköt utanför, och ett tappert Middlesborough fick lämna Anfield med en strafförlust.

Liverpool vann straffläggningen med 14-13.