En kille som inte riktigt passar in

God för miljarder – mitt bland bortafansen

Foto: TWITTER
FOTBOLL

Massimo Cellino hade precis tillsatt sin fjärde manager på ett år och tänkte inte missa Darko Milanics premiär.

Helt plötsligt upptäckte förvånade Leeds-fans hur miljardären stod mitt bland dem och följde bortaförlusten mot Brentford.

Massimo Cellino köpte klassiska Leeds United i början av året med löftet att ta klubben tillbaka till Premier League inom två år. Italienarens första beslut var att sparka managern Brian McDermott men efter att ursinniga fans stängt in den nye ägaren i klubbens anläggning, innan övertagandet ens var klart, tvingades 58-åringen tänka om.

”Känner att de tror på mig”

Cellino har sedan dess vunnit en del av fansens förtroende genom att, utöver sitt ambitiösa sportsliga projekt, också dricka öl med supportrarna på stan.

– Jag kan känna att de tror på mig. De ger mig ett förtroende jag aldrig känt i hela mitt liv. De här supportrarna är älskvärda och passionerade. De kommer njuta av det här, jag lovar, sa Cellino till Express i april.

Men italienaren har sedan dess också börjat visa sin rätta sida. Den 30 maj fick McDermott till sist gå och sedan dess har Dave Hochaday (efter 70 dagar på posten) och Neil Redfearn (dock bara tillfällig tränare) fått lämna innan Darko Milanic nu fått förtroendet.

Den 46-årige slovenen, som är klubbens förste tränare som inte är född på de brittiska öarna, debuterade på lördagen med bortamatchen mot Brentford. Det tänkte inte Cellino missa.

36 tränare på 22 år

Enligt Daily Mail dök italienaren, som tjänat miljarder inom jordbruksindustrin, upp bland Brentfords supportrar på läktaren. Funktionärer insåg de potentiella problem som kunde uppstå och valde därför att skicka 58-åringen till bortaläktaren.

Sedan stod han plötsligt där. Den italienske miljardären i slips samt kostym mitt bland Leeds inbitna bortasupportrar. Cellino tog också seden dit han kom och sågs mumsa på en varmkorv i halvtid av 0-2-förlusten.

Frågan är om Milanic blev glad eller oroad av sin chefs närvaro? Leeds ligger bara på 13:e plats i tabellen och vänder inte formen lär inte heller slovenen bli långlivad.

Under sina 22 år som ägare för italienska Cagliari har Massimo Cellino avverkat 36 tränare.