Svensken petad för andra matchen i rad

Tabbarna har kostat: ”Jonas är en bra spelare, men...”

Foto: TT
Jonas Olsson.
FOTBOLL

Ett positivt besked för Erik Hamrén.

Men också ett negativt sådant.

I skuggan av Albin Ekdals hattrick mot Inter petades en annan svensk landslagsman – Jonas Olsson – ur WBA:s trupp för andra ligamatchen i rad.

Söndagens stora snackis i Fotbollssverige är Albin Ekdals historiska hattrick mot Inter. 25-åringen slog till med tre fullträffar inom loppet av en kvart och visar således strålande form inför fortsättningen av EM-kvalet.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om det här, säger Ekdal.

Men förbundskapten Erik Hamrén lär inte bli lika glad när han riktar blickarna mot söndagens enda Premier League-match, den mellan West Bromwich Albion och nykomlingen Burnley. Jonas Olsson är nämligen petad ut Alan Irvines trupp för andra ligamatchen i följd.

”Bra spelare, men...”

Allt började när svensken stod för kostsamma misstag både mot Swansea och mot Everton vid månadsskiftet augusti/september. Då tog WBA-tränaren beslutet att ställa svensken åt sidan inför matchen mot Tottenham. Detta för att statuera ett exempel.

– Det var inte lätt att berätta för Jonas om mina planer. Jag har stor respekt för honom, han är ett fullblodsproffs, en väldigt bra spelare. Men han har gjort ett par misstag som stått oss dyrt. Det är aldrig roligt (att peta någon) men det är en del av mitt jobb, sa Alan Irvine då.

Fick inte plats

Jonas Olsson fick förnyat förtroende i veckans cupmatch mot Hull, men imponerade bevisligen inte tillräckligt för att tas ut i den truppen som i dag ställdes mot - och slog - Burnley. Matchen slutade 4-0.

Olsson var tidigare en gjuten startman i svenska landslaget men har den senaste tiden fått kliva åt sidan till förmån för Mikael Antonsson och Andreas Granqvist.